Mii de paşapoarte temporare şi electronice s-au eliberat pe parcursul acestui an la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au depus mii de cereri pentru eliberarea paşapoartelor
S-au depus mii de cereri pentru eliberarea paşapoartelor

Peste 17.000 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare şi simple electronice au fost depuse pe parcursul acestui an. Mai exact este vorba despre 17.173 cereri. Din numărul total de cereri, 8487 au reprezentat cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice.

Cetăţenii români cu domiciliul în România au depus 7563 de cereri, iar cei cu domiciliul în străinătate 924 de cereri. 

Prefectul judeţului Arad, Călin Bibarţ spune că  în perioada de referinţă, au fost emise 7516 paşapoarte simple electronice respectiv 8665 paşapoarte simple temporare şi au fost eliberate 6457 paşapoarte simple electronice respectiv 8483 paşapoarte simple temporare. De asemenea, au fost întocmite sesizări în vederea efectuării actelor premergătoare pentru fals privind identitatea în trei cazuri în care s-a constat eliberarea paşaportului cu substituire de persoană.

„Pentru persoanele care au declarat pierderea sau deteriorarea documentelor au fost aplicate 316 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 30 -100 lei, în 74 de cazuri procesele verbale  au fost înaintate primăriilor de la locul de domiciliu, pentru a fi date în debit, iar 237 au fost achitate în termenul legal de contravenienţi. Pe linia restrângerii dreptului la libera circulaţie în străinătate au fost implementate 348 de măsuri de suspendare a dreptului de a călători în străinătate, din care 205 măsuri sunt active în continuare”, spune Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite