Mii de creștini au venit să ia litri de apă sfinţită de Bobotează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii arădeni au sfinţit în Ziua de Bobotează apele
Preoţii arădeni au sfinţit în Ziua de Bobotează apele

Mii de creştini din Arad a luat în această dimineaţă drumul bisericilor ortodoxe pentru a participa la slujba ţinută în Ziua de Bobotează. Conform tradiţiei creştine, această zi marchează sfârşitul ciclului de sărbători dedicate Crăciunului şi Anului Nou, fiind de asemenea închinată purificării mediului înconjurător, în special a apelor.

Sute de arădeni au luat cu asalt încă de la primele ore ale dimineţii Catedrala Sfânta Treime din Arad pentru a lua apă sfinţită, despre care se crede că purifică trupul şi sufletul.

„Apa sfinţită nu se strică niciodată şi trebuie păstrată în casele noastre. Am venit la biserică special pentru a lua apă sfinţită, cu toate că am primit şi de la părintele care ne-a sfinţit casa. Eu obişnuiesc să beau câte un pahar de apă sfinţită în fiecare dimineaţă, înainte de masă. De asemenea, întreaga familie ne punem câteva picături de apă în cadă atunci când facem baie”, a declarat, în această dimineaţă, Mărioara Vasil din Arad.

Apele rămân, de astăzi, sfinţite până la şase săptămâni, timp în care, spune obiceiul, gospodinele nu spală rufe în ape curgătoare. Slujba din această dimineaţă a durat aproximativ trei ore. Credincioşii s-au rugat şi au plecat către case cu litri de apă sfinţită.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite