Mii de contracte de muncă au fost încheiate într-o singură lună la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata şomajului a scăzut în judeţul Arad
Rata şomajului a scăzut în judeţul Arad

Într-o singură lună, în Arad, au fost încheiate peste 7.000 de contracte de muncă. Autorităţile privesc cu optimism statistica întocmită pe perioada 1 mai- 1 iunie, şi spun că economia este pe un trend de dezvoltare.

Conform datelor prezentate de autorităţile arădene, la nivelul judeţului, în ultima lună au fost încheiate nu mai puţin de 7.439 de contracte de muncă, dintre care 5.289 pe perioadă nedeterminată. Cele mai multe angajări s-au făcut în industria prelucrătoare, urmând reparaţiile auto-moto, construcţiile, hoteluri- restaurant, tranzacţii imobiliare iar ultimul loc domeniul transporturilor.


„Numărul contractelor de muncă încheiate până la sfârşitul lunii mai 2011 este mai mare decât cel raportat la sfârşitul anului 2008. De asemenea, numărul contractelor de muncă din sectorul public a scăzut, iar cel din sectorul privat a crescut, ceea ce înseamnă că economia este pe un trend de dezvoltare. Măsurile din noul Cod al Muncii a făcut ca munca la negru să dispară”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul judeţului Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite