Migranţii rup vămile. Peste 115 prinşi în primele luni ale anului.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frontieriştii arădeni au tot mai mari probleme în apărarea graniţelor. Numărul migranţilor care sunt prinşi trecând ilegal graniţa a crescut. Cei prinşi în flagrant spun că vor să scape de sărăcie şi caută să ajungă în Europa de Vest.

În primele luni ale acestui an, nu mai puţin de 118 persoane au fost reţinute în încercarea de a trece ilegal vămile pe jos prin zona verde. Conform IJPF Arad, numărul acestora a crescut cu 35% faţă de aceaşi perioadă a anului trecut.

„Pe primul loc în topul celor care au fost depistaţi în tentativă la zona verde se află cetăţenii tunisieni, peste 20 persoane. La nivelul sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac s-au înregistrat aproape jumătate din cazurile de acest fel”, a spus Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Migranţii în schimb acţionează fie pe cont propriu, fie în grupuri organizate, formate din două până la şase, opt persoane, apelând la sprijinul unor călăuze care primesc în schimb, importante sume de bani. „Media sumelor achitate traficanţilor, de către migranţii care doresc să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, poate să ajungă şi până la trei mii de euro de persoană”, a mai spus Leş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite