Migranţii apelează la tot felul de şiretlicuri pentru a ieşi ilegal pe la graniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră arădeni au reuşit să prindă un sirian ascuns într-un automărfar încărcat cu paleţi cu vase de toaletă, ce intenţiona să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Sirianul de 27 de ani, Nuraldin O. era ascuns în partea din faţă a remorcii, printre încărcătura automarfarului.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară  Osman O., un cetăţean turc în vârstă de 58 ani, şofer al unui automărfar înmatriculat în Turcia. Conform documentelor de însoţire, acesta transporta paleţi cu vase de toaletă în Germania.Cu ocazia controlului exterior asupra compartimentului de marfă s-a constatat că sigiliul vamal aplicat de autorităţile competente din Turcia este intact, dar prelata exterioră prezenta o tăietură. În consecinţă s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al autovehicului. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în interiorul mijlocului de transport se găseste o persoană de sex masculin, ascunsă în partea frontală a remorcii ascuns printre încărcătura automarfarului. Din cercetări, a rezultat că cel în cauză se numeşte Nuraldin O., în vârstă de 27 ani şi este cetăţean sirian şi intenţiona să ajungă ilegal în spaţiul Schengen”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră arădeni pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea tuturor persoanelor implicate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite