Nouă migranți din trei țări și o călăuză au fost reținuți la Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat şi reţinut 9 bărbați din Tunisia, Maroc și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară, călăuziți de un român. Aceștia au fost întorși din drum și s-au ales cu dosare penale.

Migranții au fost observați de o patrulă a poliției de frontieră, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte. Cei 9 bărbați au fost reținuți pentru identificare la aproximativ 50 metri faţă de teritoriul statului vecin, la marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea liniei de frontieră.

„Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, polițiștii de frontieră au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului, pentru verificări. S-a stabilit că este vorba de cinci cetăţeni tunisieni, trei marocani şi un algerian, cu vârste cuprinse între 18 – 39 ani, care intenţionau să ajungă în Austria“, a precizat Flavia Rohozneanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Arad.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei 9 migranți au fost transportaţi din Timişoara până în marginea localităţii Nădlac cu un microbuz de cetăţeanul român Simisa V., în vârstă de 22 ani, din judeţul Timiş. Şoferul microbuzului a declarat că i-a transportat pe cei 9 până la Nădlac, de unde urmau să treacă frontiera, pe jos, până în Ungaria, de unde i-ar fi preluat din nou şi transportat până în Austria, contra sumei de 500 euro.

Pe numele celor nouă migranți, poliţiştii de frontieră au întocmit actele

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite