Migranți din Algeria, Maroc, Liban și Tunisia au fost prinși de polițiștii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii i-au reținut pe migranți pentru cercetări
Polițiștii i-au reținut pe migranți pentru cercetări

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au reţinut nouă persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge  în Spaţiul Schengen.

Toți cei nouă bărbați au fost observați de o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, în timp ce se deplasau pe jos spre Ungaria.
Migranții au fost retinuți la aproximativ 10 metri faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea liniei de frontieră.

„Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, polițiștii de frontieră au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului, pentru verificări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre cinci cetăţeni algerieni, doi cetăţeni marocani, un cetăţean libanez şi un cetăţean  Tunisian, cu vârste cuprinse între 21 – 35 ani, care intenţionau să ajungă în Franţa“, a declarat Octavian Tocaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Arad.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor nouă dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite