„Meşterul Manole” a intrat într-un final mult aşteptat şi pe Strada Renaşterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Meşterul Manole” a intrat într-un final mult aşteptat şi pe Strada Renaşterii
„Meşterul Manole” a intrat într-un final mult aşteptat şi pe Strada Renaşterii

Fără tramvaie şi fără maşini pe una dintre cele mai păguboase străzi din cartierul Micălaca în următoarele opt luni. Asta îi va aştepta pe locuitorii din zonă care după ani buni de aşteptare sunt pe care să-şi vadă visul împlinit.

Strada Renaşterii, calvarul arădenilor care locuiesc în zonă, dar şi a şoferilor care zilnic bat drumul a intrat în şantier. Ani la rândul au avut de aşteptat localnicii ca drumul plin de gropi şi denivelări care bagă lunar maşinile în service-uri să fie pusă la punct. În prezent, Renaşterii are două benzi de circulaţie cu platformă cu calea de rulare a tramvaielor, aflate într-o stare tehnică foarte proastă, fapt ce face ca circulaţia să se desfăşoare cu dificultate.

Deşi lucrarea de modernizare a străzii a mai fost licitată şi atribuită în urmă cu doi ani, execuţia lucrărilor a fost amânată din cauza reducerilor bugetare cauzate de recesiune. Acum în schimb, vreme de opt luni circulaţia în zonă va avea de suferit în special pentru localnici.

„Investiţia are în vedere modernizarea infrastructurii pentru tramvaie, realizarea sistemului de canalizare pluvială, reabilitarea carosabilului şi trotuarelor precum şi a iluminatului public”, a declarat în acaestă dimineaţă pentru Adevărul de Seară Arad, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Dacă până acum, oamenii erau nevoiţi să aştepte tramvaiul în două staţii, din care una improvizată la Calul Bălan, odată cu finalizarea şantierului, noile staţii, tot două, vor avea refugiu, probabil acelaşi ca în mai toate staţile din întreg municipiul.

image

Ne descurcăm cum putem

De luni, tramvaiele vor avea interzis în zonă, mai ales că urmează ca linile să fie scoase pentru a fi înlocuite cu altele noi. Compania de Transport Public Arad nu promite nimic. Oamenii vor fi nevoiţi să se trezească mai devreme dacă vor să apuce un tramvai pentru a ajunge la servici.

„Nu se vor pune la dispoziţie autobuze deoarece pe Renaşterii se va lucra şi va fi răscolită şi nu vor putea avea acces. Frecvenţa tramvaielor care circulă până la Vama Micălaca sau Billa va rămâne la fel”, a declarat Petre Cuvineanu, directorul tehnic al CTP Arad.

Valoarea lucrărilor este de 4,4 milioane de lei, bani care vin din bugetul local. Săptămâna viitoare se vor scoate linile de tramvai, fapt care va paraliza traficul în zonă.

image

Oamenii „mor” de nerăbdare

Locatarii spun că de ani buni au ajuns la capătul răbdării, mai ales că odată cu repararea Străzii Voinicilor, oamenii sperau ca şi Renaşterii să intre în lucru. De atunci au trecut ani buni şi nervi care nu au dus la nicio rezolvare a problemei.

„De când mă ştiu drumul arată aşa. Mereu a fost distrus şi la rândul nostrum ne-am distrus şi maşinile rând pe rând”, a spus Pavel Socaci, unul dintre arădenii care stau în zonă. Cum pe strada Renaşterii se află o biserică ortodoxă, sute de credincioşi trebuie ca atât duminica, cât şi în zilele de sărbătoare să meargă cu grijă şi să ocolească gropile pline de apă, mai ales atunci când plouă.

Arădenii care au copilărit pe strada respectivă îşi aduc aminte cum arăta aceasta când ei erau la şcoală. „Eu aici mi-am trăit copilăria. Am urmat cursurile şcolii din colţ. Este păcat să rămână strada aşa. Şoferii merg cu viteza melcului, iar tramvaiele abia reuşesc să treacă prin zonă”, a spus Floare Linca, de 82 de ani.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite