Arad: Meseriile pe cale de dispariţie reînfloresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Meseriile pe cale de dispariţie reînfloresc
Arad: Meseriile pe cale de dispariţie reînfloresc

Tot mai mulţi arădeni apelează la pantofari pentru că nu au bani să-şi cumpere o pereche nouă de încălţări.

Pantofarii din Arad spun că au tot mai multe comenzi, în condiţiile în care majoritatea dintre ei riscau până nu demult, să tragă obloanele atelierelor. Abundenţa încălţămintelor de calitate aproape că i-a pus în umbră pe meseriaşi.  Ilie Stepan este pantofar de mai bine de 36 de ani. Îl cunoaşte tot oraşul pentru că lucrează bine, vorbeşte frumos cu clienţii şi a reuşit în decursul anilor să atragă simpatia multor arădeni. Când îi calci pragul atelierului, te întâmpină un mobilier vechi cu rafturi pline de pantofi, miros pregnant de clei dar şi mulţi clienţi. Comenzile îi merg ca pe roate.

„Am avut de-a face în cei peste 30 de ani de activitate cu oameni din toate categoriile sociale. Mulţi vin cu pantofii distruşi în totalitate, sau plini de noroi. Am învăţat, însă, să am răbdare şi să îi mulţumesc pe toţi. Meseria de pantofar mi-a adus întotdeuna satisfacţii, iar acum, în prag de criză cred că noi suntem cei mai câştigaţi dintre meseriaşi. Oamenii nu mai au bani să-şi cumpere în fiecare lună câte-o pereche nouă de pantofi, aşa că îşi duc încălţările vechi la reparat”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Ilie Stepan.

Schimbarea unui flec costă între 7 şi 10 lei pentru o perche. Pantofarul Ilie a recunoscut că el are de câştigat şi dacă arădenii îşi cumpără pantofi noi „pentru că se uzează şi ei la un moment dat”, a explicat Ilie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite