Arad: Medicina şi informatica, preferate de absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Medicina şi informatica, preferate de absolvenţi
Arad: Medicina şi informatica, preferate de absolvenţi

Universităţile se întrec în specializări şi le oferă bobocilor facilităţi. Absolvenţii de liceu îşi aleg facultatea în funcţie de viitorul specializării, susţinând că au lăsat preferinţele la o parte.

Citeşte pe aceeaşi temă Universitatea Politehnica din Timişoara recrutează studenţii acasă


Tinerii se gândesc de două ori înainte de a-şi depune dosarul la centrele de înscriere. La baza deciziei stau sfaturile primite de la părinţi şi informaţiile despre specializările scoase la concurs. Geanina Popa a absolvit un liceu cu profil uman teoretic şi susţine că, deşi i-ar plăcea să studieze filologia, salariile mici din domeniul învăţământului o determină să aleagă informatica. „O să merg la informatică pentru că e de viitor. Cred că mi-aş găsi uşor un loc de muncă în străinătate după absolvire”, a declarat Geanina. La rândul său, Marian Lup a precizat că s-a înscris la Medicină pentru că a văzut că în acest domeniu nu se reduce numărul posturilor şi e sigur că la finalizarea studiilor va avea un loc de muncă.

400 de locuri fără taxă, la universitatea privată
Prima etapă de înscriere la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” pentru anul universitar 2009-2010 este în plină desfăşurare. Viitorii studenţi pot opta pentru studii de licenţă şi masterat în domeniul ştiinţelor juridice, economice, în medicină şi farmacie, psihologie, ştiinţele naturii, educaţie fizică şi sport, informatică, inginerie, silvicultură. O specializare nouă este Restaurare Arhitectură. „Oferim 400 de locuri fără taxă bugetate prin bursele Vasile Goldiş”, a declarat rectorul Universităţii, Aurel Ardelean.

Specializări noi la universitatea de stat
Cele mai solicitate specializări, la Universitatea „Aurel Vlaicu” au fost cele cu profil uman, dar şi matematică-informatică. Din acest an, studenţii pot studia specializările design, marketing şi psihologie şi informatică economică.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite