Medicii care au semnat contractul cu CAS se scuză faţă de colegii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din medici arădeni vor elibera reţete pacienţilor
O parte din medici arădeni vor elibera reţete pacienţilor

O parte din medicii de familie arădeni care au semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, îşi cer scuze faţă de colegii lor, motivând că nu prea au avut de ales. Totodată, aceştia susţin că au fost presaţi cu telefoane şi că, deşi sunt conştienţi că nu au procedat tocmai corect iar acest fapt nu va face decât ca conducă spre un dezastru al sistemului, nu ar fi avut încotro.

În total, de la izbucnirea scandalului, în Arad, au existat doar 29 de medici care au semnat contractul cu CAS, însă în prezent numărul acestora depăşeşte 200. Mai exact sunt 260 de medici arădeni care nu au mai rezistat presiunilor şi au semnat contractul, gândindu-se, cel mai probabil,  la pacienţii care le vor trece pragul.


Cu toate acestea, scandalul dintre CAS şi medicii de familie este departe de a se fi încheiat. Conform reprezentanţilor medicilor de familie, chiar dacă au apărut zvonuri la nivel central conform căruia medicii ar fi gata să renunţe la luptă şi să semneze actele adiţionale propuse de către casele judeţene de asigurări de sănătate, totul este fals.


„Ceea ce s-a cerut de fapt a fost ca medicii să îşi depună dosarele pentru contractare. Vorbim despre o contractare care să aibă o acoperire legală, nu cea propusă în prezent de CAS.  În concluzie, nu este vorba despre nici o renunţare la proteste pentru că nu putem semna un astfel de contract“, a declarat dr. Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Arad.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite