Arad: Medicii arădeni recomandă lăsarea celor mici cu persoanele născute înainte de 1969 pentru a evita gripa AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă opt persoane sunt suspectate de infecție cu virusul AH1 N1 în Arad. Pentru șase dintre suspecți s-au recoltat deja probe biologice alte două suspiciuni urmând să fie testate în cursul zilei de mâine.

Medicii arădeni recomandă ca în aceste condiții să se evite în primul rând punerea în pericol a paciențiilor internați deja în spitale pentru alte afecțiuni.

”Un vizitator care pare sănătos, fără manifestări evidente de gripă, poate fi infectat și în acest condiții riscă să îmbolnăvească foarte grav un pacient aflat deja internat și cu imunitatea scăzută. De aceea recomandăm adoptarea unor măsuri de bun simț în aeste condiții și restrângerea vizitelor la pacienții internați”, a declarat Dana Negru, medic epidemiolog în cadrul DSP Arad.


Pericol pentru cei mici


De asemenea, aceasta mai recomandă părinților să-i supravegheze îndeaproape pe cei mici, cu atât mai mult cu cât antigripalele sunt medicamente cu toxicitate sporită.


”O bună măsură de prevenție este lăsarea celor mici sub supravegherea unor persoane născute înainte de 1969. În acel an a mai existat o pandemie de gripă AH1N1 și este posibil ca acele persoane care au avut contact cu gripa de atunci să aibă anticorpi”, a mai explicat medicul epidemiolog arădean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite