Maşinile second-hand au ajuns mai ieftine ca peste graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până recent samsarii arădeni de maşini făceau drumul Europei pentru maşinile second-hand, situaţia s-a schimbat în ultima perioadă. Clienţii străini văd tot mai mult în piaţa auto din Arad preţuri mult mai mici faţă de vestul Europei.

Parcurile auto ale firmelor de leasing din Arad mustesc de sute de maşini recuperate de la clienţii care nu îşi mai permit să plătească ratele. În acest fel, sute de arădeni au rămas fără maşini. Chiar dacă piaţa auto din Arad a fost obişnuită să importe o bună parte din maşinile second-hand de prin Germania sau Franţa, în momentul de faţă aceştia stau la mâna clienţilor străini care trec graniţa pentru un autoturism mult mai ieftin.

„Pe orice site românesc de specialitate se poate observa o scădere a preţurilor la maşini faţă de ceea ce este dincolo. De câteva luni bune au început să vină clienţi străini deoarece preţurile la noi au început să scadă foarte mult”, a declarat Ciprian Ioja, reprezentantul unui parc autor de leasing din Arad. Clienţii străini provin din Germania sau din Tunisia.

Începutul anului sună promiţător

Presate de propriile datorii la bănci, firmele de leasing au început adevărate campanii de licitaţii ale maşinilor rău-platnicilor pentru recuperarea pierderilor. „În 2009 am recuperat nici mai mult nici mai puţin de circa 150 de maşini pe care le-a scos la licitaţie în toamna anului trecut şi la începutul acestei luni”, a spus Ciprian Ioja.

Cu toate că prima lună a acestui an a adus vânzări mai slabe faţă de lunile septembrie-octombrie ale lui 2009, reprezentanţii firmelor de leasing din Arad  văd un început de an promiţător faţă de aceaşi perioadă a anului precedent.

Chiar dacă nu există o concurenţă între samsarii auto şi firmele de leasing arădene, reprezentanţii societăţilor nu pun accent pe vânzarea autoturismelor în piaţa de maşini. „Dacă ar fi să facem o comparaţie reală între maşinile luate în leasing şi cele din piaţa auto, nu există concurenţă”, a spus Ciprian Ioja.

Preţuri scăzute la vechituri

Străinii care trec graniţa pentru achiziţionare unui autoturism au la dipoziţie preţuri cu până la 70% mai ieftine faţă de preţul din catalog. Dacă la o maşină de teren preţul de catalog este de 150.000 de euro, străinii plătesc doar 50.000.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite