Masa pentru seara de Paşte trebuie să fie amenajată cât mai colorat şi înflorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă pe parcursul anului masa este aranjată în fucţie de timpul de care dispunem, de Paşte ea trebuie să fie mai diferită. Trebuie să fie aranjată cât mai simpu, dar să fie totul colorat şi înflorit, deoarece să fie în concordanţă cu natura. 

În pieţele arădene au apărut încă de acum câteva săptămâni, tot felul de ornamente pentru Sfintele Sărbători de Paşte. Astfel, este destul de simplu ca masa să fie împodobită cu flori proaspete, coşuleţe cu iarbă,  ouă roşii, lumânări şi cadouri micuţe pentru toată lumea. Faţa de masă trebuie să fie într-o culoare caldă, un galben sau un verde pal, iar în mijloc se pune o vază transparentă cu lalele sau orice flori de sezon.

image

Pe masă se mai pot aşeza şi ouă de ciocolată sau iepuraşi din ciocolată. Dacă nu sunteţi la o cină protocolară nu punţi pe masă prea multe pahare sau tacâmuri. Un pahar de ţuică, unul de apă şi unul de vin sunt suficiente, iar dacă se bea şampanie paharele pot fi aduse în momentul când se deschide sticla, adica la desert.

image

La masa de Paşte, şerveţelele sunt pata de culoare. Este bine ca înainte de a pleca la slujba de Înviere masa să fie aranjată frumos, iar când vă veţi întoarce veţi găsi totul pregătit şi o atmosferă de sărbătoare. În prima zi de Paşte, la micul dejun, nu trebuie să lipsească ouăle roşii şi pasca, simbolurile Paştelui, la români.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite