Mărturiile arădencei Debora Bezedea despre viaţa de manechin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Debora Bezedea
Debora Bezedea

Miss Arad a explicat într-o scrisoare cum a fost târâtă în dosarul „Prostituție și Politicieni”. Debora Bezedea susţine că a fost implicată indirect în scandalul de prostituție care-i vizează  pe Robert Negoiþã și Nicolae Bãnicioiu.

După scandalul iscat de dosarul „Prostituție și Politicieni”, Debora Bezedea, fosta Miss Arad 2008, implicată ca martor în rechizitoriu, a ținut să-și facă publice frământările, printr-o scrisoare.

Tânăra a explicat că a fost târâtă în acest dosar, indirect, singura ei vină fiind faptul că a participat la evenimentele organizate de către inculpați.

„Sunt un simplu martor, la fel ca cele peste 80 de fete care au dat declaraţii în acest dosar. Aceste întâmplări fac parte dintr-un trecut urât de care nu mai vreau să-mi aduc aminte. Nu am nicio legătură cu nimeni și pentru mine totul a dispărut”, a declarat fosta Miss Arad 2008. Pentru a se putea desprinde de toată nebunia creată în jurul ei, ipoteze și acuzații grave, Debora a simțit nevoia să pună pe hârtie părerile ei despre viața unui manechin.

Simboluri cu înțeles

„Fotomodelele sunt niște flori, în vreme ce persoanele care profită de pe urma lor sunt grădinarii acestui scenariu”, a spus Debora. Aceasta a adăugat că la o vârstă fragedă, florile pot fi ușor manipulate de către grădinari, iar de aici e doar un pas către eșec. „Pe unul pe care nu-l interesează sufletul florilor sale, nu-l interesează soarta lor și strălucirea lor decât în măsura în care asta îi va aduce avantaje”, a punctat fosta Miss.

Scrisoarea trimisă de Debora

“Florile se nasc pentru a fi frumoase. Pentru a străluci. Pentru a fi admirate și apreciate…Ele au nevoie de dragoste. De îngrijire atentă pentru a atinge strălucirea maximă. Aici intervine mâna grădinarului. Acel grădinar, poate fi un artist cu suflet deschis și sincer, sau poate fi un grădinar profitor. Unul pe care nu-l interesează sufletul florilor sale, nu-l interesează soarta lor și strălucirea lor decât în măsura în care asta îi va aduce avantaje…La o anumită vârstă fragedă naivitatea florilor poate fi speculată dacă ajung pe mâna unor astfel de grădinari…Ei aleg între ei și împart nedrept florile. Ei vor da o falsă strălucire prin puterea de a decide cine merită și cine nu. Alegere departe de cea reală. Alegere fără de care, poate oricum, prin natura lor, florile ar fi primit recunoștință, apreciere și dragoste….
Asta se poate întâmpla tuturor florilor..

Depinde de vârstă. Depinde de suflet. Depinde de ambiții. Dar cel mai mult depinde de abilitatea inumană a grădinarului de a specula materialul pe care-l are la dispoziție.  Florile ajung la maturitate…Poate au norocul să găsească alt grădinar. Poate unul sincer. Poate….
Cu toate astea, avem dreptul la viitor. La unul mai curat, la unul mai sincer. Avem dreptul incontestabil de a aștepta un grădinar potrivit…
Eu am acest drept.

Am chiar dreptul de a mă răfui cu vechii grădinari. Cu impostura. Cu trecutul, cu bucuriile și cu lacrimile mele. Nu am s-o fac. Nedreptatea nu se va mai transforma în dreptate niciodată. Lucrurile par mereu altfel decât sunt. Cei care le cunosc îndeaproape știu adevărul. Asta mi-e de-ajuns.

Asta îmi dă putere să iert. Vă iert grădinarilor profitori și pricepuți, vă iert…Pentru mine sunteți trecut. Unul pe care l-am șters demult…undeva, în negura vremurilor în care, în loc să-mi crească alte și alte petale de suflet curat, mi-au fost mânjite cu false iluzii și cele care stăteau să crească….

Eu am în față altceva. Realitatea nedreaptă a trecerii voastre crude prin lumea mea, la vârsta frumoasă a basmelor, nu vreau să arunce nici o umbră asupra a ceea ce sunt eu.. Voi veți rămâne cu lumea voastră. Eu cu sufletul meu. Cu visele mele. Cu petalele mele de suflet neatinse de mârșăvia grădinarilor profitori…”, se încheie scrisoarea tinerei, versuri care se pot concretiza într-un frumos roman inspirat din viața reală.

Trecut dat uitării

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii bucureșteni, Debora Ionela Bezedea l-a cunoscut pe Valeriu Ion Tămârjan, inculpat în dosarul „Prostituție și Politicieni”, la finala Miss Academy 2008. Tânăra a acceptat în cele din urmă să plece cu Tămârjan, la clubul Babylon din Viena. „A întreţinut acte sexuale cu inculpatul. Acesta i-a dat suma de 100 lei pe care a primit-o ca un cadou, nu ca o plată. A continuat să meargă să lucreze în cluburile Babylon până în luna mai 2009”, se arată în rechizitoriu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite