Mărţişoare şi felicitări pentru greu încercatul explorator Alin Totorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Judeţeană este gazda expoziţiei de felicitări şi mărţişoare confecţionate de copiii din grădiniţele şi din şcolile arădene. Banii obţinuţi din vânzarea acestora vor intra în contul greu încercatului temerar arădean Alin Totorean

Expoziţia, care vine să celebreze primăvara este  relaţia opera elevilor Şcoalii Populare de Arte, Grădiniţa PP. 22, Centrul de educaţie inclusivă şi Liceul Teoretic „Vasile Goldiş”. Simbolistica acesteia, chemerea la viaţă a întregii firi, este viu exprimată în desenele şi obiectele executate de micii artişti. Exponatele, ce pot fi admirate până pe 28 martie, sunt destinate vânzării, iar banii vor intra în contul lui Alin Totorean. 

Exploratorul arădean care a supravieţuit în ianuarie 2009 unei expediţii în inima Australiei, când a parcurs 800 de km pe jos şi de unde a fost recuperat de serviciul de urgenţă din zona Lacului Amadeus, răpus de condiţiile neprielnice de călătorie, se află acum în faţa celei mai necruţătoare provocări: cancerul.

La sfârşitul lunii noiembrie, 2010, Alin Totorean ar fi trebuit să plece într-o nouă expediţie, de data aceasta cu totul diferită. Dacă până acum a cercetat măruntaiele vieţii doar în zone aride, în noiembrie ar fi trebuit să ia în piept nişte gheţari din America de Sud.

„În iulie, până la aflarea diagnosticului, îmi făceam planuri să plec totuşi în expediţie, chiar dacă o amânam cu câteva luni. Aş fi avut de parcurs 375 de km de gheaţă şi mă gândeam că pot pleca prin ianuarie-februarie, tot singur, cu riscurile de rigoare. După ce mi-a venit diagnosticul în august, mi s-au prăbuşit toate speranţele”, a spus Alin Totorean.

Alin are nevoie de suport

Lipsa unei surse de venit l-a făcut pe Alin să-şi vândă apartamentul din Arad. El are nevoie de bani atât pentru el, cât şi pentru mama lui care este foarte bolnavă şi este internată într-un azil, singurul loc în care poate beneficia de asistenţă permanentă.

Orice sumă donată merge integral în contul personal al lui Alin Totorean:

RO49.RNCB.0016.0054.6682.0001 Titular cont: Totorean Ion Deschis la BCR - Ag. Avram Iancu, Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite