Marius Lucian Obreja, președintele AVAS, în vizită la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Lucian Obreja, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului
Marius Lucian Obreja, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Marius Lucian Obreja, este la Arad. Înainte de conferința de presă pe care a susținut-o la Prefectura Arad, președintele AVAS împreună cu mai multe persoane care l-au însoțit a avut o întâlnire cu reprezentanții SC Astra Vagoane Călători SA și cu cei de la Victoria SA.

În cadrul conferinței de presă acesta a vorbit despre cele două societăți vizitate, dar și despre despăgubirile FNI. 

„La nivel național trei sferturi din păgubiți FNI au fost despăgubiți. În momentul de față datorită numărului mare de cereri de despăgubire, AVAS a avut probleme majore în a face aceste plăti. Ca o stare care putem să o spunem au fost perioade în care conturile noastre au fost blocate cu titluri executorii depuse de către păbubiti care își așteptau restituirea sumelor. Apreciem că undeva în zona aceasta pe baza unui act normativ care urmează să iasă vom putea să facem o predictibilitate a despăgubiri acestor păgubiti pentru că în momentul de față ritmul plăților nu mai ține de noi. Ritmul lor ține de aceste titluri executori depuse pe conturile noastre. La nivel național este vorba de o sumă de aproximativ 35 milioane lei. Aradul stă bine la capitolul despăgubiri. Este cu cinci procente peste media pe țară. Nu știu din ce motiv. Mai sunt de despăgubit 119 persoane din 449 câte au fost”, spune Marius Lucian Obreja, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Societăți transformate în fier vechi

Acesta a vorbit și despre societățile aflate în insolventă. „Se poate observa din acest ritm al intrărilor în procedură de insolvență și apoi imediat intrare într-o procedură de faliment și lichidare că multe societăți comerciale au fost transformate în fier vechi. Noi nu avem puterea și anvergura să facem o analiză, dar chiar ar fi interesant să vedem care a fost fizic cantitatea în tone a fierului vechi care s-a exportat din România. Este o analiză foarte interesantă, dacă cineva ar putea să o facă”, mai spune acesta.

După conferința de presă, Marius Lucian Obreja s-a întâlnit cu oamenii de afaceri arădeni.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite