Marcarea locurilor de parcare va goli bugetul municipalităţii cu aproape un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Arad au anunţat în această dimineaţă că au scos la licitaţie lucrările pentru marcarea parcărilor de pe raza municipiului, licitaţia urmând să aibe loc la începutul lunii viitoare.

Aproximativ un milion de lei, atât este dispusă municipalitatea să plătească pentru noile marcaje din preajma parcărilor. “Prin acest proiect avem în vedere marcarea tuturor locurilor de parcare din municipiu, nu doar a zonelor rezidenţiale din cartierele oraşului”, a explicat decizia, Corina Drăghici, purtător de cuvânt la Primăria Arad.

În cadrul sistemului de parcare cu plată, în Arad sunt înscrise un număr de 45 de străzi, şapte pieţe şi aproape 1.500 de locuri de parcare rezidenţiale. “Pentru buna funcţionare a sistemului de parcare cu plată este necesar achiziţionarea lucrărilor de marcaj rutier pentru delimitarea locurilor de parcare pe străzile cuprinse în cadrul sistemului de parcare cu plată în municipiul Arad”, a adăugat Corina Drăghici.

Firma care va contracta lucrările trebuie să ştie că primăria îşi doreşte ca acestea să fie gata până în vară. De asemenea, perioada de garanţie acordată lucrărilor este de minim şase luni de zile. Lucrările vor fi achiziţionate prin procedura „Cererii de oferte”.

Parcări supraetajate

În urmă cu exact un an de zile, primăria Arad anunţa că vrea să facă parcări supraetajate în cartierele din oraș. Acestea urmau să fie construite modular, din banii obținuți din închirierea locurilor de parcare dintre blocuri. Municipalitatea arădeană a anunțat de asemenea că în Micălaca se vor amenaja primele parcări pe trei etaje plus terasă.

Municipalitatea arădeană a scos chiar la transparență Planul Urbanistic Zonal pentru construirea unor parcări supraetajate, pe trei etaje și terasă în zona străzii Zalău din cartierul  Micălaca, mai exact în dreptul blocului 527 și pe strada Vaslui.

Aglomerație mare

Zona avută în vedere este una dintre cele mai aglomerate din oraș, concentrația de locuitori în blocurile adiacente fiind foarte mare. ”E o nebunie aici. Sunt foarte multe blocuri, străzile sunt înguste și pur și simplu nu ai unde parca. Ar fi foarte bine să amenajeze așa ceva”, a declarat Mircea Pop, un locuitor din zonă.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite