Arad: Mamaia, varianta vacanţei de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Mamaia, varianta vacanţei de criză
Arad: Mamaia, varianta vacanţei de criză

Criza economică a fost argument decisiv pentru ca sejururile all-inclusive din străinătate să cadă în plan secund.

Agenţii de turism din oraş spun că au avut un număr destul de mare de solicitări pentru staţiunile de pe Litoral. „În top sunt Mamaia, Neptun, Jupiter şi Eforie Sud, în timp ce tinerii optează pentru Costineşti şi Vama Veche. În ultimele două cazuri, se merge mai mult pe cont propriu”, a explicat Ioana Berar, director la agenţia Virgo Travel.

Ofertele s-au adaptat şi ele condiţiilor de criză, acum intrând în vigoare programul „Litoralul pentru toţi – o săptămână la mare”.
Au aderat un număr mare de hotelieri, dispuşi să coboare tarifele pentru a atrage clienţi. Oferta cu 6 nopţi de cazare şi mic dejun inclus începe de la 400 de lei de persoană la un hotel de 4 stele şi ajunge la 180 de lei în cazul unei locaţii de 2 stele.

Muntenegru, new-entry în top

Arădenii rămân atenţi şi la destinaţiile externe, Grecia deţinând supremaţia, datorită preţurilor mici percepute în Paralia Katerini, Corfu sau Creta. Turcia rămâne etalonul pentru staţiunile ce oferă servicii all-inclusive.

„În Muntenegru se practică turismul de apartament sau vilă, hotelurile fiind destul de scumpe. Peisajul văzut până la destinaţie e splendid”, a spus Ioana Berar. Dintre ţările exotice, Republica Dominicană, Insulele Maldive şi Cuba reprezintă opţiuni căutate.

În vacanţă pe cont propriu

Arădenii renunţă la ajutorul agenţiilor de turism pe timp de criză şi apelează tot mai mult la resursele proprii în ceea ce priveşte transportul până la destinaţie. „Se merge independent, în special către Grecia sau Croaţia. Lumea a început să apeleze la noi doar pentru cazare, preferând să parcurgă drumul cu maşinile personale”, a arătat Dragoş Vicol, agent de turism.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite