PORTRET Mălina Marcu este olimpica pasionată de baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălina Marcu
Mălina Marcu

De câţiva ani încoace, fata de 12 ani i-a adus şcolii Generale 5, împreună cu alţi colegi, faima de pepinieră de talente. Mălina Marcu este elevă în clasa a VI-a la Şcoala Generală Nr.5 din Arad.

Mălina Marcu este elevă în clasa a VI-a la Şcoala Generală Nr.5 din Arad şi se poate lăuda cu mai multe medalii şi premii la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Tânăra mărturiseşte că logica şi ştiinţele exacte au atras-o încă din momentul în care a păşit pentru prima dată în sala de clasă. Dovadă o face şi ultima sa participare la Concursul Naţional Interdisciplinar „Plus-Minus Poezie”, competiţie care s-a adresat elevilor din clasele a V-a şi a VI-a, pasionaţi, deopotrivă, de limba şi literatura română şi de matematică.

„Am fost de la început atrasă de ştiinţele exacte şi de matematică, tocmai pentru că la mijloc intră logica. Mi-a fost mult mai uşor să mă exprim prin matematică, decât prin română, de exemplu”, spune Mălina Marcu.

Faptul că participă la concursurile judeţene şi naţionale i-au adus şansa să întâlnească dascăli minunaţi care au ştiut să o formeze şi să o motiveze
pentru a reuşi să aibă rezultate cât mai bune.

Pictura şi sportul

 „Nu pot spune că sunt mulţumită de rezultatele pe care le-am obţinut. A fost pentru prima dată când am participat la naţionale, dat fiind faptul că eram atunci doar în clasa a V-a, dar a fost o experienţă pe care îmi doresc să o repet”, recunoaşte tânăra.Pentru a  avea mai multe alternative, tânăra de 12 ani s-a axat pe două domenii total diferite: pictura pe sticlă şi sportul de performanţă, baschetul mai exact.

„Sunt îndrăgostită de baschet de mai bine de doi ani. Am început să-l şi practic tocmai pentru că era un sport care mi se potrivea. Deşi la momentul la care am ales să fac baschet îl percepeam ca pe un sport pur şi simplu, acum îmi doresc şi performanţă în acest domeniu. Acum sunt legitimată la BC Valbon Arad, pe postul de pivot”, spune Mălina.

Chiar dacă sportul şi ştiinţele exacte îi ocupă mai tot timpul liber, eleva şi-a îndreptat atenţia şi asupra picturii pe sticlă pe care speră să o ducă pe viitor la un alt nivel şi să ajungă să se perfecţioneze şi în acest domeniu.

„Pictez pe sticlă şi doar pe sticlă. Am reuşit să iau locul doi pe judeţ un concurs de pictură pe sticlă. Din păcate, timpul liber care-mi rămâne nu-mi permite încă să mă perfecţionez mai mult. De aceea a trebuit să renunţ la cursurile de pictură”, povesteşte Mălina Marcu.

Întrebări şi răspunsuri
Cum se înţelege sportul cu matematica?
Chiar nu am probleme în acest sens. Când vine vorba de concursuri, mă pregătesc suplimentar şi îmi rămâne timp şi pentru sport.

De ce ai ales baschetul?
Pentru că mă reprezintă. Nu pierd niciun meci al ICIM-ului când joacă acasă şi sper că pe viitor voi avea ocazia să reprezint şi eu Aradul la baschet, să ajung la ICIM.

Ai vreo jucătoare preferată de la ICIM?
Bineînţeles. Îmi place mult de Monica Brosovsky şi de Larisa Toma. Ambele au o tehnică de joc extraordinară, iar Larisa e pivot exact ca şi mine.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult sportul şi, în general, viaţa trăită prin sport. De aceea mă bucur că l-am început de mică. Îmi plac animalele şi natura şi să ajung să cunosc diferite curiozităţi. Îmi plac foarte mult filmele şi documentarele şi să ies în parc cu prietenii sau cu colegii de şcoală”.

Ce nu-i place
„Dacă stau să mă gândesc bine, nu prea există lucruri care nu-mi plac. Cred totuşi că nu-mi place să-mi pierd timpul inutil, de aceea încerc să-mi găsesc întotdeauna ceva constructiv de făcut. Nu-mi place că nu am mai mult timp pe care să mi-l ocup şi cu alte lucruri”.

Profil
Născută. 18 august 1998
Studii. Elevă în clasa a VI-a la Şcola Generală Nr. 5
Familie. Singură la părinţi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite