Mai mulţi copii proveniţi din centrele sociale au făcut curăţenie în pădurea Ceala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi elevi au participat în aceste zile la o actiune de ecologizare în cadrul proiectului „Abilitatea de a te descurca singur”. Actiunea a fost organizată cu sprijinul Parcului Natural Lunca Mureşului, din judetul Arad.

La acţiune au participat 100 de copii selectaţi din rândul beneficiarilor proiectului, respectiv 60 dintre aceşti copii sunt elevi în cadrul a 3 scoli din Arad: Şcoala Gen. nr. 3, Şcoala Gen. “Ştefan Cicio-Pop” si Şcoala Gen. Nr. 8, iar 40 dintre copii din cadrul Compartimentelor de Case de Tip Familial Sântana si Lipova, judetul Arad. Actiunea s-a desfăşurat sub sloganul “Protejează mediul înconjurător!”.

Prin această activitate s-a urmărit responsabilizarea şi facilitarea dezvoltării personalităţii sociale a copiilor, beneficiari direcţi ai proiectului, prin antrenarea lor în activităţi de grup.

Proiectul „Abilitatea de a te descurca singur” este implementat in perioada 22 ianuarie – 21 noiembrie 2010  de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad şi Inspectoratul Şcolar al judeţului Arad.

“Obiectivul general al proiectului este reducerea carentelor in domeniul abilitatilor de viata la copiii si tinerii proveniti din grupuri dezavantajate ale societatii-copii din sistemul de protectie sociala si copii din familii dezorganziate, informarea si sensibilizarea copiilor din mediul familial privind nevoile societatii”, a declarat Angelica Stana, purtător de cuvânt la DGASPC Arad.

Beneficiarii proiectului sunt 300 de copii şi tineri aparţinând grupurilor dezavantajate ale societăţii, respectiv 100 de copii proveniţi din sistemul de protecţie specială, din centrele de plasament ale D.G.A.S.P.C. Arad, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani si 200 de elevi selectaţi pe criterii sociale (familii dezorganizate, săraci), proveniţi din 5 şcoli din mediu urban/rural, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

“Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială”, a adăugat Angelica Stana.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite