Mai multe persoane sunt cercetate penal după ce au furat zeci de contoare de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de mai multe persoane au ajuns în atenţia poliţiei după ce au furat de pe mai multe străzi din municipiu şi judeţ contoare de gaz. Suspecţii au acţionat în ultimele luni, doar pe timp de noapte.

Infracţiuniile au loc încă din luna ianuarie 2011 iar printre suspecţi se numără şi câţiva indivizi specialişti în domeniu, deoarece furturile erau comise cu o foarte mare precizie.

“Este vorba într-adevăr de o reţea de suspecţi care acţionau pe timp de noapte pe străzile din oraş. Ancheta este în desfăşurare”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt la Inspectoarul Judeţean de Poliţie Arad.

Caz ajuns şi în atenţia E.ON Gaz

Conducerea E.ON Gaz a declarat în această dimineaţă că ştie că pe raza municipiului Arad au avut loc mai multe furturi de acest gen. „În municipiul Arad au fost constatate mai multe cazuri de sustragere a unor contoare de gaze naturale. E.ON Gaz Distribuţie a sesizat organele abilitate pentru depistarea autorilor sustragerii contoarelor, cercetările fiind în prezent în derulare.

Compania atenţionează asupra riscurilor existente în cazul unor intervenţii la aparatele de măsurare şi la instalaţiile de gaze naturale. Astfel, pe de o parte intervenţiile neautorizate la echipamentele de măsurare a consumului de gaze naturale reprezintă furt calificat care este prevăzut şi sancţionat ca atare de Codul Penal, iar pe de altă parte aceste intervenţii neavizate prezintă un risc de producere a unor accidente”, au declarat reprezentanţii E.ON Gaz.
 

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite