Mai multe persoane din Arad forţau adulţii să cerşească, iar minorele să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinuiau persoanele fără adăpost sau cele care proveneau din familii cu venituri reduse şi apoi le trimiteau la cerşit şi la prostituţie. Este vorba despre opt persoane, care făceau acest lucru de ani de zile. Acum toate se află după gratii.

Ioan Paul Bogdan, Ciprian Pintilie, Luminiţa şi Tatiana Rostaş, Gheorghe Gligor, Stelian şi Secret Fekete,  şi Preda Cornel sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Cu ei mai acţiona şi minorul Alin Gligor, de 17 ani. 

Destructurarea acestei grupări a fost făcută de către Ofiţerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT, Biroul Teritorial Arad.  Liderul grupului era Stelian Fekete.

„Cele opt persoane prin violenţă şi ameninţare au recrutat şi cazat zece victime, patru bărbaţi şi şase  minore, pe care ulterior le-au exploatat prin obligare la practicarea cerşetoriei şi prostituţiei. Fiecare trebuia să aducă pe zi 200 de lei”, spune procuror Dan Ilarie, şef DIICOT Arad. 

Stelian Fekete acţiona din anul 2004, iar până acum se pare că ar fi adunat împreună cu ceilalţi peste două miliarde de lei vechi. Toţi cei arestaţi supuneau victimele la chinuri groaznice.

Până în momentul de faţă se pare că 20 de persoane din Arad au fost chinute de către ei. Pe una au aruncat-o în canal împreună cu un cauciuc care ardea. Toţi cei care îndrăzneau să se opună păţeau la fel.

Procurorul de caz a dispus reţinerea  membrilor grupării pe o durată de 24 de ore, iar ulterior, având în vedere materialul probator existent la dosar şi modul extrem de violent în care membrii gruparii obligau victimele atât la practicarea cerşetoriei cât şi la practicarea prostituţiei,  instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă.

Ei riscă să stea după grati între 5 şi 20 de ani. Reprezentanţii Poliţiei spun că cercetările continuă.

Deoarece au mai fost asemenea cazuri în care diferite persoane sunt puse să cerşească oamenii legii roagă populaţia să nu mai dea bani la cerşetori, că poate doar aşa se vor potoli şi cei care îi obligă să facă acest lucru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite