Mai multe localități din județul Arad sunt în pericol de a fi inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad s-au deplasat în această dimineață în mai multe localități din județ pentru a verifica planurile de apărare împotriva inundațiilor.

Vizita a venit ca urmare a atenţionării „cod galben” de inundaţii pe râurile Crişul Alb şi Crişul Negru. Localitățile care au ajuns în atenția Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad sunt Ineu, Bârsa, Bocsig, Chişineu Criş, Zerind şi Vărşand.

Pompierii au verificat de asemenea și cât de pregătite sunt comitetele locale pentru intervenţia în caz de inundaţii. “În prezent, s-au semnalat probleme în localitatea Târnova, unde drumul judeţean 708 A dintre Târnova şi Dud este acoperit pe o distanţă de 50 de metri, de o lamă de apă de aproximativ 10 cm. Drumul nu este închis, dar se circulă cu viteză redusă”, a concluzionat Sorina Ambruș, purtător de cuvânt în cadrul ISU Arad.

De asemenea, la Vărşand un pod de lemn a devenit impracticabil, în urma ploilor abundente, fiind închis circulaţiei. Podul respectiv s-a înclinat şi din cauza vechimii acestuia, iar autorităţile locale au luat măsuri pentru blocarea accesului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite