Magistrații pun sentința în cazul Trifa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, magistrații Tribunalului Sibiu vor da verdictul în controversatul deces al fiului de judecător Trifa. După mai bine de doi ani de când au devenit suspecții pricipali în acest dosar, Ovidiu Răchită și Florin Moldovan, vor afla decizia instanței.

Ovidiu Răchită și Florin Moldovan au fost reținuți în urmă cu doi ani fiind acuzați, pe baza unor declarații sub protecția anonimatului, că l-ar fi ucis în bătaie pe fiul fostului magistrat, Ioan Trifa, în urmă cu șapte ani. Trupul fără suflare a tânărului a fost găsit la în luna mai 2004, zăcând fără suflare pe malul Mureșului.

Vă reamintim că anchetatorii au decis al vremea respectivă că nu este vorba de omor, toate indicele, probele adunate precum și mărturiile, peste 400 la număr,  ducând spre o cu totul altă concluzie. Chiar și așa, șase martori cu identitate ascunsă i-au arătat cu degetul spre Ovidiu Răchită și Florin Moldovan, încarcerați la vremea respectivă pentru ultraj contra bunelor moravuri, ca fiind suspecții pricipali. Ulterior, doi dintre martori au ales să renunțe la protecție și au relatat în fața instanței adevărul. Ceilalți trei martori au reușit să obțină reducerea pedepsei într-un dosar în care sunt și în prezent cercetați pentru nenumărate infracțiuni comise cu violență.

Vom reveni în scurt timp cu detalii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite