Mădălina Toderaş vrea să facă actorie cu orice preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Toderaş
Mădălina Toderaş

La doar 18 ani, Mădălina deja are în palmares un premiu pentru cel mai bun rol principal în cadrul competiţiei Teatru Mundi, dar şi participări la olimpiade naţionale de profil.

PROFIL
Născută: 20 martie 1991
Studii: Elevă în clasa a XII-a la Liceul de Artă Sabin Drăgoi, secţia Teatru
Experienţă: Face teatru din şcoala generală

Mădălina spune că a fost pasionată de teatru de când se ştie. „De mică am fost la Palatul Copiilor, la cercurile de profil. În clasa a VIII-a, opţiunea pentru Liceul de Artă, secţia de Teatru, a venit oarecum firesc”, povesteşte  tânăra.  Mădălina recunoaşte că cele mai mari emoţii le-a avut la susţinerea probelor de aptitudini, dar, odată luate acestea, a fost admisă şi acum face ceea ce şi-a dorit.

Premii la olimpiade naţionale
Chiar la finele anului trecut, Mădălina Toderaş a luat, alături de 11 colegi de clasă, Premiul Special pentru Contemporanizarea Fenomenului Teatral în Învăţământul Românesc în cadrul olimpiadei naţionale de teatru, ce a avut loc la Timişoara. „A fost o experienţă cu totul specială şi pentru asta trebuie să-i mulţumim şi profesoarei noastre, Angela Varjasi, cea care a semnat şi regia spectacolului cu care am participat, After Juliet”, a spus Mădălina. De altfel, rolul Rosalindei din piesa „After Juliet” după Sharman Mc Donald i-a mai adus tinerei arădence şi premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în cadrul festivalului Teatru Mundi.

Despre viitor în teatru
Fiind elevă în clasa a XII-a, Mădălina Toderaş se pregăteşte să dea admitere la facultate. „Vreau să mă specializez tot în actorie, aşa că vreau să dau admitere la Cluj la Facultatea de Teatru. Dacă nu reuşesc la Cluj, nu exclud nici varianta Sibiu, Timişoara sau chiar Bucureşti”, povesteşte tânăra.
Teatrul este singura opţiune a Mădălinei, iar peste zece ani, arădeanca se vede muncind într-o instituţie de profil dintr-un mare oraş al României, implicată în cât mai multe proiecte, chiar şi televiziune. „Multă lume «ne încurajează» spunând că în această meserie nu vom avea nici loc de muncă şi nici venituri pe măsură, dar eu cred că este foarte important ca în viaţă să faci ceea ce îţi place. În plus, cred că dacă îţi doreşti ceva cu tărie, e imposibil să nu reuşeşti”, spune plină de optimism, Mădălina Toderaş. Cât despre o eventuală plecare din ţară, arădeanca nu crede că aceasta este o soluţie ci, din contră, îşi doreşte să se specializeze şi să profeseze aici.
Nu exclude, însă, eventuale stagii de pregătire în străinătate. Mădălina spune că teatrul modern i se pare din ce în ce mai abstract şi mai greu de înţeles de către public. E deschisă către astfel de experimente, dar preferă o combinaţie între teatrul clasic şi abordările moderniste. „Trebuie să fie un echilibru, astfel încât spectatorul să rămână cu ceva”, crede tânăra
arădeancă.

Întrebări şi răspunsuri

Ce autor preferat ai?
Îmi place foarte tare Matei Vişniec. E, fără îndoială, unul dintre marii dramaturgi ai lumii, care a schimbat teatrul.

Care a fost prima ta întâlnire cu publicul şi cum ai perceput-o?
Eram prin clasa a VI-a şi am avut o apariţie scenică cu un monolog, rolul Ziţei din Caragiale. A fost foarte interesant şi din cauză că, în ciuda emoţiilor, m-am simţit extrem de bine pe scenă. De altfel, monologul Ziţei a fost cel care m-a ajutat şi să intru la Liceul de Artă.

Preferi comedia sau drama?
Comedia îmi e mai aproape de suflet, dar depinde, cred, şi de felul în care eşti tu construit ca om.

Ce-i place
„De ani de zile fac dansuri populare. Îmi face foarte mare plăcere şi mă relaxează”, mărturiseşte Mădălina, care adaugă că îi mai place să se dea cu rolele, îi place muzica şi să se uite la filme.

Ce nu-i place
Mădălina recunoaşte că are o reală problemă cu trezitul de dimineaţă. „La primele ore funcţionez cam greu”, spune aceasta.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite