Luxul se plăteşte scump în aceste zile la târgul de textile de la Polivalentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de textile de la Polivalentă se dovedeşte a fi o adevărată gură de aer pentru comercianţii de mărunţişuri. Gablonţurile, lenjeria intimă, încălţămintele sau chiar micile accesorii au trecere printre arădenii în căutare de chilipiruri.

Cu toate acestea, efectele crizei se fac simţite în special printre producătorii de blănuri care au rămas pe stoc cu marfă de anul trecut. Astfel, luxul a ajuns să se plătească scump chiar şi la preţ de producător. „Oamenii trec, se uită dar nu cumpără nimic. Criza ne-a terminat de tot. A trebuit să renunţăm la angajaţi, iar acum ne ocupăm de afcere doar eu cu soţul meu”, a spus Elena Tanase, o băcăuancă de 42 de ani, producător de blănuri.

Chiar dacă promite calitate la preţuri destul de pipărate, comercianta se vede nevoită să scadă din preţ. „Preţurile sunt cuprinse între 4.500-6.000 de lei. În magazine preţul acestora ajunge până la 14.000 de lei. Mai rău e că am rămas cu marfă pe stoc de anul trecut”, a spus comercianta.

După ce alături de soţul său şi-a încropit o mică afacere cu blănuri în 2001, odată cu recesiunea vânzările au scăzut drastic. Aceasta mărturiseşte că a fost nevoită să reducă din preţul blănurilor pentru a-şi putea plăti chiria la stand.

În acelaşi timp, comercianţii de chilipiruri recunosc că au vad comercial bun la Arad. „Nu mă pot plânge, pentru că am vânzări bune. Criza ne-a fectat pe toţi, au scăzut vânzările cu până la 40% faţă de anul trecut, dar oricum ne descurcăm şi aşa”, a spus Fiknet Yigitdogon, un comerciant turc stabilit în Constanţa.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite