Luptă eco pentru protejarea Parcului Natural Lunca Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului, alături de Asociaţia „Clubul Rotary Arad Cetate”, a iniţiat un proiect de conservare şi protejare a Parcului Natural Lunca Mureşului, cu scopul de a sensibiliza şi informa arădenii despre problemele care există în aceast domeniu.

„Pe această cale vom vizita 13 localităţi, de cel puţin două ori până în 2013. De asemenea, vom purta discuţii cu elevi din şcolile din judeţul Arad şi judeţul Timiş şi le vom explica în detaliu ameninţările la care sunt supuse speciile şi habitatele din Lunca Mureşului”, a precizat Ovidiu Pîrv, directorul Parcului Natural Lunca Mureşului. Acţiunea de sensibilizare a început chiar de astăzi, când cei implicaţi în proiect s-au deplasat la Nădlac pentru a discuta cu oamenii de acolo despre problemele cu care se confruntă Lunca Mureşului.

„Ziua Ciocănitoarei“

În cadrul acestui proiect vor avea loc şi o serie de evenimente câmpeneşti dedicate tematicii de protejare a speciilor care trăiesc în Lunca Mureşului. Astfel, în acest an, pe data de 5 septembrie, va avea loc „Ziua ciocănitoarei”, la Sânicolau Mare. De asemenea, în anii următori vor avea loc şi alte zile de acest gen, dedicate, pe rând, mamiferelor, peştilor şi insectelor: Ziua vidrei, Ziua porcuşorului şi Ziua libelulei.

Expoziție de fotografii

În august avea loc o expoziţie de fotografii pe tema „Păsări în Parcul Natural Lunca Mureşului”. Organizatorii au anunţat că cele mai frumoase fotografii vor fi premiate în luna noiembrie în cadrul unui vernisaj, iar mai apoi toate fotografiile vor fi expuse în mai multe localităţi din Lunca Mureşului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite