Arad: Luptă pe bilete de tratament în staţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Luptă pe bilete de tratament în staţiuni
Arad: Luptă pe bilete de tratament în staţiuni

Având în vedere venitul mic al pensionarilor, biletele de tratament reprezintă singura soluţie de a petrece o săptămână într-o staţiune. CITEȘTE ȘI: Arad: Aer curat, relaxare şi tratament în apă caldă Arad: Peste 54.000 de arădeni defavorizaţi vor primi zahăr şi făină

Cele mai solicitate zone din vecinătatea Aradului, pentru câteva zile de tratament, sunt staţiunea Băile Felix, Vatra Dornei, Buziaş şi staţiunea Moneasa. Potrivit ultimelor informaţii furnizate de către reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii, până ieri s-au acordat un număr de aproximativ 600 de bilete de tratament.

„Penultima serie de distribuire a biletelor de tratament la preţ redus în staţiuni s-a încheiat luni. În această serie au fost acordate aproximativ 600 de bilete de tratament. Au fost foarte multe solicitări, ţinând cont de veniturile pensionarilor şi cât sunt de rentabile în aceste condiţii”, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, Mihaela Vasil, director al casei Judeţene de Pensii Arad.

Excursii balneare

Ultima serie de distribuire va începe în data de 20 noiembrie, serie în care vor fi distribuite peste 500 de bilete de tratament. De aceste oferte beneficiază doar persoanele care suferă de anumite afecţiuni pentru care li s-a recomandat de către medic tratament balnear.

„Bilete mai primesc şi asiguraţii sistemului public care suferă de afecţiuni, copiii asiguratului sau ai pensionarului, dacă îi însoţesc pe titularii de tratament şi au vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani”, a adăugat Mihaela Vasil. Marin Voinea are 62 de ani şi spune că merge aproape în fiecare an la Băile Felix pentru o cură cu apă termală. Bătrânul mărturiseşte că în fiecare an sunt probleme din cauza biletelor de tratament, pentru că sunt mult prea puţine.

„Obişnuiesc să merg la Băile Felix, însă stau la coadă ore în şir pentru un bilet. Se cer multe acte şi nu ajung biletele la câţi solicitanţi suntem”, a explicat Marin Voinea, pensionar.


Preţuri de criză pentru tratament
Un sejur în staţiunea Băile Felix, pentru cinci zile, la un hotel de trei stele cu tratament inclus, costă 500 de lei. Pentru pensionarii care au bilet eliberat de Casa de Pensii, acelaşi sejur, la acelaşi hotel, nu depăşeşte 250 de lei. Hotelierii au pregătit oferte greu de refuzat. „Avem reduceri de până la 50% la pachetele de tratament pentru pensionari, chiar şi fără bilet. Turiştii nu trebuie decât să facă dovada că sunt pensionari prin cuponul de pensii”, a declarat Mihai Kurunczi, proprietarul unui hotel din Băile Felix.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite