Arad: Luptă acerbă pentru locul I la majorete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul „Csiky Gergely“ se poate lăuda cu nu mai puţin de trei trupe.

Majoritatea şcolilor din Arad au trupe de tinere care participă activ la evenimentele proprii, la fel ca în filmele americane.

Cele mai cunoscute majorete sunt cele ale Liceului „Csiky Gergely“. Pentru că foarte multe eleve şi-au dorit să fie majorete, profesoara care le coordonează a înfiinţat patru trupe. „Datorită creşterii popularităţii acestei activităţi, lucrez cu echipe structurate pe trei categorii de vârstă“, a declarat Emese Erdei, profesorul coordonator al majoretelor. Astfel, „Barbie Girls“ este trupa formată din 12 fetiţe cu vârste între 3 şi 7 ani, „Dream Team“ este formată din 16 fete cu vârste între 8 şi 14 ani şi trupa „Csiky Girls“ este  formată din 16 fete care au între  15 şi 18 ani.

Activitatea fetelor este atât de intensă încât ele au devenit o prezenţă de temut la concursurile naţionale. Zilele trecute, la Cupa Naţională a Majoretelor de la Oradea, majoretele de la „Csiky“ au luat locul I la secţiunea „Accesorii“, locul al treilea la „Paradă Marş“ şi locul al doilea la secţiunea „Pom-pon“.

Dansuri inspirate din filmele americane

Dansurile majoretelor de la „Csiky“ sunt spectaculoase, atractive şi încântătoare. „Coregrafiile sunt inspirate din filmele străine, în special cele americane“, a mai susţinut profesoara majoretelor. Tinerele au invitat la Arad un coregraf din Szeged, care le-a învăţat mânuirea twirling-ului (bastonului) şi a kivido-ului, un alt obiect portativ care are ca prelungire o panglică. Ca să fie în ton cu moda americană, majoretele depun toate eforturile ca să nu piardă niciun detaliu. Îşi confecţionează singure costumele şi pompoanele cu materie primă din Ungaria.

Coregrafiile sunt inspirate din filmele americane
Emese Erdei, profesoara majoretelor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite