Luna luptei împotriva kilogramelor în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerele sunt primele care se pun pe treabă după mesele de sărbători
Tinerele sunt primele care se pun pe treabă după mesele de sărbători

Arădenii intră oficial în perioada în care încearcă să scape de caloriile acumulate la mesele de Crăciun şi de Revelion. După aproape două săptămâni în care meniurile bogate şi mâncărurile savuroase au făcut legea în bucătărie, începe căutarea soluţiilor de a slăbi.

Sărbătorile de iarnă au trecut, la fel şi cele câteva zile de concediu astfel că, arădenii care ţin la siluetă se pun serios pe treabă în sălile de fitness. Grăsimile, dulciurile şi cinele târziu sunt alungate din obiceiurile alimentare ale celor care vor să scape de kilogramele acumulate în doar câteva zile din decembrie.
În acest sens, medicii avertizează că înainte de toate, trebuie să începem cu vitamine şi minerale. „Alimentaţia este cel mai important aspect al unei cure de detoxifiere. De aceea, momentan ar trebui să renunţăm pe cât se poate la pâine şi la băuturile acidulate. Evitarea excesului de sare este la rândul său un factor foarte important dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, pentru că sarea reţine apă în ţesuturi şi procesul de slăbire este îngreunat. În plus, prea multă sare nu face bine nici la sănătate, putând duce la grave afecţiuni ale rinichilor”, a spus Gheorghe Tudoran, medic de familie.
Mişcare, mişcare şi iar mişcare. Deşi vremea de afară nu prea permite arădenilor practicarea sporturilor, aceştia au la dispoziţie bazele sportive unde pentru câteva sute de lei pot scăpa de kilogramele în plus. Dacă în momentul de faţă bazinul de înot de la Polivalentă este închis din cauza cheltuielilor mari, arădenii pot opta fie pentru terapia cu apă din cadrul complexului Gemi Sport Arad, fie îşi pot îmbunătăţi imaginea şi tonusul psihic, folosind facilităţile existente în cadrul clubului Activ.
„De obicei, după sărbători încep problemele având în vedere că trebuie eliminate carnea prăjită în ulei, grăsimile animale, carnea de porc friptă sau fiartă, smântâna sau untul”, a mai spus Gheorghe Tudoran.

Recuperarea pe patine, cea mai indicată soluţie
Cei care nu-şi permit un abonament în cadrul bazelor sportive pot opta pentru patinoar, acolo unde câteva ore de mişcare pot face minuni. Părinţi sau nu, arădenii care au venit de dimineaţă să-şi încerce măestria într-ale patinajului spun că e cea mai bună metodă de relaxare după sărbătorile de iarnă care i-au stors de puteri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite