Voluntarii Greenpeace au aprins lumănâri pentru un oraş mai puţin poluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activiştii Greenpeace au aprins zeci de lumânări în ploaie
Activiştii Greenpeace au aprins zeci de lumânări în ploaie

Activiştii Greenpeace din Arad atrag atenţia asupra degradării accelerate a zonelor verzi din judeţ şi cer luarea unor măsuri imediate.Dezvoltarea urbană şi-a pus adânc amprenta asupra  suprafeţei de verdeaţă pe cap de locuitor.

 În mai puţin de şapte ani judeţul Arad a pierdut peste 50 de hectare de spaţiu verde. Problema e cu atât mai spinoasă cu cât potrivit normelor europene, fiecărui cetăţean trebuie să-i revină, până în anul 2010, 20 metri pătraţi de spaţiu verde, iar, până în 2013, 26 metri pătraţi.

Statistică gri

În prezent, fiecărui arădean îi revin cinci metri pătraţi de spaţiu verde. Activiştii verzi spun că investiţiile Aradului în spaţiile verzi se lasă cu greu aşteptate, prioritare fiind fie mall-urile sau hypermarketurile, fie bisericile, răsărite ca după ploaie acolo unde te aştepţi mai puţin.

În aceste condiţii este greu să crezi că în următorii ani vor fi luate măsuri. În acest sens, arădenii se confruntă zilnic atât cu poluarea din aer, cât şi cu cea din apă sau sol. „În afară de cele două parcuri din centru, Aradul se poate «mândri» cu indiferenţa autorităţilor în ceea ce priveşte acest domeniu. S-a ras parcul unde e ridicată noua catedrală, în Micălaca au mai distrus un parc, tot pentru o biserică”, a spus Radu Ghighin, un arădean.

De „veghe” pentru mediu

Manifestarea voluntarilor Greenpeace Arad, vine pe fondul organizării la Copenhaga a celei de a 15-a ediţii a Conferinţei Părţilor (COP), cel mai înalt organism al Convenţiei ONU pentru Schimbări Climatice, iar sâmbătă au fost organizate, mai multe întâlniri ale voluntarilor Greenpeace, în peste 2.700 de locaţii de pe glob, dintre care 14 au fost organizate în România.

„Suntem îmbrăcaţi în negru tocmai pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte mediul în care trăim. Dorim să fie luată o decizie în privinţa reducerii emisiilor de dioxid de carbon, în toată lumea, iar statele mai bogate să ajute statele mai sărace să lupte împotriva eliminării dioxidului de carbon, pentru protejarea planetei”, a declarat Simona Chişmore, unul dintre voluntarii Greenpeace Arad.
Cei peste 20 de participanţi au aprins câte-o lumânare ca semn de solidaritate pentru mediul în care trăim.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite