Lucrările de canalizare din cartierul Bujac se vor finaliza la începutul lunii iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul verii va aduce pentru locuitorii din cartierul Bujac o mare bucurie. Cel puţin aşa îşi propun cei de la primărie, ca în luna mai, cel târziu începutul lui iunie, lucrările în cartierul respectiv sa fie finalizate.

Lucrările de canalizare din Bujac, la fel ca şi celelalte din Gai şi Sânicolau au închis circulaţia pe străzi şi au provocat numerosase nemulţumiri.

Răzvan Popa, directorul executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei Arad, susţine că în acest cartier canalizarea este realizată în proporţie de 99% şi că lucrările la canalizare şi asfaltare au fost reluate deja aici.

„Investiţia va fi finalizată undeva în aprilie-mai, cel târziu începutul lui iunie, când se ve trece la recepţia lucrării şi analiza deficienţelor încă neremediate”, spune Răzvan Popa.

Specialiştii în domeniu spun că finalul investiţiei este însă destul de greu de anticipat pentru că, deşi lucrările sunt mai avansate decât în Gai, iar probleme mai puţine, mai sunt încă de căutat soluţii pentru evacuarea apelor pluviale.

„Peste câteva luni sperăm să fie realizată şi recepţia lucrării. Este un cartier în care au fost întâmpinate probleme, dar acum lucrurile merg spre normal”,  spun reprezentanţii primăriei.

Lucrările fac parte din proiectul de reabilitare a zonelor urbane cu deficienţe majore la sistemul de canalizare Gai-Bujac-Sânicolaul Mic.

Proiect, care este finanţat de către Banca Mondială. Investiţiile se ridică la 70 de milioane de euro, iar cele trei cartiere vor fi echipate cu reţele de canalizare menajeră şi pluvială, staţii de pompare, bazine de retenţie, iar toate străzile (în lungime totală de 84 km) vor fi modernizate.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite