Arad: Lucrările de modernizare a școlilor au ajuns pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Lucrările de modernizare a școlilor au ajuns pe ultima sută de metri
Arad: Lucrările de modernizare a școlilor au ajuns pe ultima sută de metri

Cu zece zile înainte de începerea noului an școlar, în multe instituții de învățământ din Arad, constructorii mai lucrează la ultimele finisări.

Reparațiile și modernizările interioare care au loc în fiecare an în școlile din județ și municipiu sunt pe terminate. Constructorii muncesc de zor pe ultima sută de metri, pentru ca pe 14 septembrie elevii să fie primiți în săli de clase noi și igienizate. Potrivit ultimelor statistici furnizate de către Inspectoratul Școlar, în județul Arad s-au finalizat modernizările sălilor de clasă.

“În județ avem aproximativ 50 de școli și grădinițe. Dintre acestea doar foarte puține nu au primit autorizația sanitară din varii motive. Avem localități în care nu este trasă apa curentă. Cu toate acestea însă, din punctul nostru de vedere școlile din județ își pot începe activitatea în condiții optime. Renovările s-au finalizat iar banii su fost suportați din bugetul local al fiecărei primării în parte”, a declarat Nicolae Pellegrini, inspector școlar adjunct.
În municipiu situația este mult mai îmbucurătoare. Reprezentanții ISJ Arad spun că toate școlile au fost modernizate. În multe unități de învățământ a fost schimbată instalația de încălzire, s-au zugrăvit sălile de clasă, s-a schimbat mobilierul și s-au igienizat toaletele.

“În municipiu nu am avut probleme la nicio școală sau grădiniță. Toate au primit autorizația sanitară. Mai sunt însă câteva școli unde muncitorii mai au de finisat interioarele. La Grupul Școlar Industrial Aurel Vlaicu încă se mai lucrează. Dar, până la începerea noului an școlar mai sunt 10 zile, timp în care muncitorii vor reuși să termine toate lucrările prevăzute”, a adăugat Nicolea Pellegrini.


Părinții spun că reparațile curente și de igienizare ar trebui să aibă loc cât mai des posibil. “În condițiile în care și noi plătim anual nenumărate fonduri, consider că aceste modernizări ar trebui făcute semestrial, nu o dată pe an. Copiii noștri trebuie să aibă un climat cât mai bun în sălile de clasă”, spune Florica Zaharia din Arad.

CITIȚI PE ACEEAȘI TEMĂ:

Arad: (GALERIE FOTO) Școlile sunt zugrăvite şi reparate pe ultima sută de metri

Arad: Aglomeraţie mare la grădiniţe

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite