Arad: Lucrările la centura Aradului dau de lucru la 450 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea arădeană a eliberat autorizaţia de construcţie pentru drumurile de şantier.

Constructorii centurii s-au angajat ca până în toamnă să finalizeze organizarea de şantier, drumurile de şantier şi să înceapă lucrarea.

„Am acordat autorizaţia de construcţie pentru drumurile de şantier, care, în proporţie de 90 la sută, sunt pe traseul autostrăzii, pentru că am sesizat o disponibilitate a constructorului de a lucra rapid”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Echipa de lucru a companiei J.V. FCC-Porr s-a mutat deja la Arad. „În proiect vor fi implicaţi până la 450 de specialişti în activitatea de proiectare şi execuţie. Toate operaţiunile de coordonare a proiectului, de site-management şi, ulterior, de control al calităţii lucrărilor se vor desfăşura în birourile din Arad”, a declarat Harald Wagner, inginer în construcţii PORR.

Reprezentanţii companiei au anunţat că vor amplasa pe şantierul autostrăzii staţii de beton, vor aduce utilaje şi vor da de lucru la aproximativ 450 de muncitori. Cea mai importantă lucrare din proiect va fi un nou pod peste râul Mureş, cu o lungime de 507 metri.

Realizarea centurii în regim de autostradă va crea o adevărată desfăşurare de forţe. Astfel, în cifre, centura înseamnă 150.000 de tone de asfalt, 330.000 de tone de beton şi 45.000 de tone de piloţi foraţi. Finanţarea lucrărilor, care se vor întinde pe o lungime 12 kilometri, provine de la Banca Europeană de Investiţii, iar perioada de execuţie este de 24 de luni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite