Localnicii din Sederhat au mâncat, au băut și au dansat de ziua lor, până în zorii zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a avut loc ziua satului Sederhat, ce de al doilea sat aparţinător ca mărime, cu peste 300 de locuitori, de Pecica.

Programul pregătit de Primăria Oraşului Pecica, Casa de Cultură şi Consiliul Local a început la ora 18.00 la Biserica Romano-Catolică cu o slujbă ecumenică cu participarea reprezentanţilor confesiunilor din sat şi a conducerii oraşului.

image

„Sărbătorim ziua unei localităţi mici, dar cu potenţial mult mai mare. Ziua unei localităţi unde există dorinţă şi împreună cu dumneavoastră, sederhătenii, putem aduce dezvoltarea” a spus primarul Petru Antal. A urmat programul folcloric cu participarea formaţiei Clubului Elevilor Pecica, a trupei „Fetele de la Turnu”, a ansamblurilor folclorice Búzavirág, Romaflores, Păstrătorii Tradiţiei şi a orchestrei Romaband a Casei de Cultură.

image

În paralel au avut loc mai multe concursuri şi competiţii, cum ar fi scandenberg, alergat în sac, trasul funiei etc. şi nu au lipsit comercianţi care serveau tot felul de bunătăţi. Copiilor li s-a pregătit şi un cort tematic în stilul Vestului Sălbatic.

Aproape de miezul nopții a început balul stradal pe ritmuri de petrecere asigurate de duoul pecican Tilla şi Joco până la plecarea ultimilor participanţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite