Anchetă la Spitalul Judeţean Arad în legătură cu sarcina studentei criminale. Medicii care au monitorizat-o vor fi verificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad au confirmat că vor cerceta modul în care a fost monitorizată sarcina tinerei Carmen Bejan. Aceştia confirmă că fata a fost la controale medicale în ambulator şi că a fost monitorizată sarcina. Rezultatele anchetei vor fi date astăzi publicităţii.

Carmen Bejan a fost transferată de la Rahova în timpul nopţii de marţi spre miercuri la Spitalul Universitar din Bucureşti. Aici tânăra a născut prin cezariană o fetiţă. Doctorii au descoperit că bebeluşul avea multiple malformaţii. La scurt timp, copilul a murit.
La începutul lunii aprilie, Carmen Bejan a fost transferată la Rahova, unde urma să dea naştere bebeluşului său. Cu tatăl copilului, Claudiu Şatran, proaspăt eliberat din puşcărie, după ce a ispăşit o pedeapsă pentru trafic de droguri, se căsătorise mai devreme.

După această naştere, care aduce o tragedie în proaspăta familie, apar şi primele semne de întrebare. Mulţi localnici spun că toate aceste malformaţii trebuiau văzute în timpul investigaţiilor.

„Eu doar clinic i-am confirmat sarcina când avea două-trei săptămâni. La vârsta aceea eu am văzut doar uterul mărit şi sacul embrionar. Malformaţiile nu erau deloc vizibile. Am înţeles că apoi ar mai fi fost adusă în serviciul ambulator şi consultată de către alţi colegi dar nu ştiu exact. La mine nu a mai ajuns. Noi facem de servici cu schimbul aşa că nu a avut acelaşi medic pe toată durata sarcinii. La vârste gestaţionale mai mari se pot observa malformaţiile. Ea a fost supusă unui stres pe toată perioada sarcinii iar astfel de întâmplări nefericite pot apărea“,  spune Sorin Prişcă, medic ginecolog în cadrul Spitalului Matern.

Anchetă la spital
„A fost de mai multe ori consultată în ambulator, a fost văzută de mai mulţi medici. Am declanşat o anchetă despre cum a fost monitorizată sarcina. Astăzi vom anunţa şi primele rezultatele ale anchetei”, a precizat dr. Teodora Olaru, directorul Spitalului Judeţean Arad.
Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, spune că deţinuta Carmen Bejan a fost periodic la medic.
„Pe timpul sarcinii a  fost periodic la controlul medical şi i s-au făcut toate investigaţiile necesare. În ceea ce priveşte medicamentaţia aceasta a avut tot ceea ce a prescris  medicul. În privinţa hranei a avut un meniu mai îmbogăţit”, spune Eduard Magold.

"Părinţii sunt mai retraşi, nu vorbesc"
În oraşul natal al tinerei Carmen Bejan localnicii au primit vestea ca pe un şoc. Din spusele lor, părinţii fetei s-au baricadat în casă.
„Păcat de ceea ce se întâmplă. Am auzit de dimineaţă de la ştiri. Părinţii ei sunt mai retaşi, nu vorbesc. Ne pare rău la toţi. Carmen era o fată foarte educată. Nu am înţeles niciodată ce s-a întâmplat. Era un exemplu, în oraş. Poate a fost ţinută prea din scurt şi de aceea când a scăpat a făcut ceea ce se spune. Îmi pare rău de copil. Se vedea că îl aştepta cu drag”, spune Floarea Ciuleg.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite