Liceenii pot urma studiile universitare pentru că îi așteptă alte câteva sute de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă șansă pentru absolvenții de liceu. Numărul de locuri scoase la concurs în toamnă va fi de aproape 30 la sută din totalul locurilor din acest an, la ambele universități.

Cele două universităţi din oraş se pregătesc pentru o nouă sesiune de admitere, în luna septembrie, şi pun la bătaie mii de locuri fără plată şi cu taxă.

Așa că, tinerii care nu au reușit până acum să ajungă cu dosarul de înscriere la una din Facultățile din Arad, sau au ratat prima sesiune a examenului de bacalaureat, mai au o șasnă.

Pentru că au avut puţini candidaţi în prima sesiune de examen, în toamnă, numărul de locuri scoase la concurs de către cele două universități arădene va fi de aproape 30 la sută din totalul locurilor din acest an.

“Senatul Universităţii de Stat „Aurel Vlaicu” din Arad a decis să prelungească perioada de înscriere pentru studiile de licenţă din cadrul sesiunii de toamnă din cauză că examenul de Bacalaureat se termină abia în 9 septembrie și încă mai avem locuri disponibile”, a spus Lizica Mihuț, rectorul Universității “Aurel Vlaicu”.

Probe de aptitudini

Conducerea universităţii scoate la bătaie aproximativ 400 de locuri la Facultatea de Inginerie, Ştiinţe Economice, Design şi Educaţie Fizică. Pentru ultimele două facultăţi, tinerii candidaţi vor trebui să susţină şi câte o probă de aptitudini. “Admiterea 2010 se face luând în considerare media de la examenul de bacalaureat.

Ocuparea locurilor scoase la concurs se va face în ordinea descrescătoare a mediei de la examenul de bacalaureat. Probe de admitere se dau doar la Facultatea de Sport şi Design”, a adăugat Lizica Mihuţ. În cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad, absolvenţii mai pot găsi locuri libere la Facultatea de Medicină, Informatică şi Drept.

“Pentru anul acesta avem câteva specializări noi cum ar fi Medicina în limba engleză, Administrarea afacerilor în limba engleză şi Poliţie Comunitară, toate la zi a câte trei ani, unde de asemenea mai avem locuri  disponibile”, a spus DanielAlbu, purtător de cuvânt la UVVG Arad.

Cu toate că locurile fără taxă au fost acoperite în proporţie de 90 la sută, la ambele universităţi, cadrele didactice spun că absolvenţii care reuşesc să ia note mari la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat vor avea şanse să ocupe un loc la bugetari.

Citat: “M-am înscris deja la Facultatea de Medicină pentru că nu am vrut să risc pe ultima sută de metri”, Otilia Junc, absolventă.

Mii de economişti şi avocaţi

Cea mai mare concurenţă se dă între Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept, unde în fiecare an candidaţii depăşesc numărul de locuri scoase la concurs.

Şansele de angajare ca economist sau avocat sunt minime la finele studiilor universitare, însă tinerii nu se descurajează şi dau bani grei, pe şcolarizare.

“Anual ies mii de economişti şi tot la fel de mulţi avocaţi, meserii tot mai puţin căutate pe piaţa muncii”, a spus Mihalea Jude, purtător de cuvânt la AJOFM.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite