Liceele din Arad care au avut rezultate slabe la Bacalaureat au efectuat pregătiri tot anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În județul Arad, liceele cu cele mai slabe rezultate înregistrate la examenul de Bacalaureat de anul trecut şi-au luat măsurile necesare pentru a evita un nou dezastru. Astfel, încă de la începutul acestui an elevii claselor terminale au fost chemaţi la pregătiri suplimentare. Pregătirea a avut loc chiar și în vacanțe.

Profesoara Emilia Selegean, directoarea Grupului Şcolar „Vasile Juncu“ din Miniş spune că tot anul s-au făcut pregătiri suplimentare pentru Bacalaureat.

„După un program bine stabilit, profesorii de română şi matematică, pentru că la aceste discipline am avut probleme anul trecut, au făcut pregătiri suplimentare. De altfel, avem un plan de îmbunătăţire al rezultatelor, pe care l-am conceput încă de la începutul anului. Acesta a presupus, pe lângă pregătirile suplimentare, şi monitorizarea mult mai atentă a absenţelor, o notare mai severă pre­cum şi o simulare scrisă ce va avea loc la începutul lunii iunie. Din păcate nu toţi elevii au fost interesaţi de pregătiri, prezenţa fiind destul de slabă în unele momente. Pe de altă parte însă sunt sigură că vom avea un procentaj de promovabilitate mult mai mare decât cel de anul trecut. Mulţi elevi au conştientizat faptul că examenul este extrem de se­- rios şi că nu depind decât de cunoştinţele lor“, spune aceasta.

Anul trecut, la liceul din Miniş  nu a reuşit să treacă examenul decât un singur candidat. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Grupul Şcolar din Vinga. „Eforturile noastre, ale şcolii şi a profesorilor, pentru obţinerea unui rezultat mai bun, sunt uriaşe. La tehnologie, geografie, matematică sau română, profesorii au suplimentat pregătirea elevilor după ore. Chiar şi în vacanţe s-au făcut pregătiri, după un orar de la 09.00 la 14.00.

Dintre cei 27 de elevi care vor absolvi anul acesta, prezenţa la pregătiri a fost în medie de 15-20 de elevi. Anul acesta tindem să avem un procentaj de promovare de minim 50%, având în vedere că avem o serie mult mai bună faţă de anul trecut, iar elevii sunt conştienţi de ce urmează la Bacalaureat“,spune profesor Petru Lengyel, directorul Grupului Şcolar din Vinga.

În municipiul Arad se fac pregătiri și la Grupul Şcolar de Transporturi Auto „Henri Coandă“, unde procentul de promovabilitate a fost aproape de zero, dar și la Grupul Şcolar „Francisc Neuman“, care a avut trei candidaţi promovaţi şi 155 respinşi.

În data de 11 iunie va avea loc, Bacalaureatul cu prima probă orală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite