Liber la circulație pe autostrada Arad-Timișoara! Circulația se deschide însă lucrările nu sunt finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la autostradă au început în anul 2009
Lucrările la autostradă au început în anul 2009

Ministerul Transporturilor a publicat un nou clip video filmat din avion cu tronsonul de autostrada Arad-Timișoara, care la sfârșitul acestei săptămâni va fi deschis circulației autovehiculelor. Constructorii efectuează, în aceste zile, ultimele lucrări, astfel încât şoseaua de mare viteză să poată fi dată în folosinţă.

Cele 11 poduri și pasaje ale autostrăzii Timișoara – Arad sunt finalizate, iar constructorii au turnat zilele trecute stratul de uzură pe ultimii metri de autostradă. În acest moment, autostrada este finalizată în procent de 98%.

Reprezentanţii Directiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timiş spun că autostrada nu va fi finalizată în aceste zile, ci doar se va deschide spre circulaţie. Inaugurarea acestui tronson de drum va avea loc abia la primăvară.

Deschiderea circulaţiei pe autostradă înseamnă că pe acest tronson nu vor fi staţii de alimentare cu carburanţi, grupuri sanitare şi nu sunt finalizate toate intrările şi ieşirile de pe acest tronson. Deo­camdată vor fi deschise traficului rutier, nodul de la Giarmata, în judeţul Timişi şi încă un punct de acces pe autostradă în judeţul Arad, respectiv nodul IC4 ce face legătura cu DN69 Arad – Timişoara. Costul estimat al autostrăzii Arad-Timișoara este de 483 milioane lei. Lucrările au început în ianuarie 2009 și termenul de finalizare a fost fixat pentru finalul anului 2011. Tronsonul Arad-Timișoara (32,2 km), care face parte din Coridorul IV Pan-european, este planificat să fie deschis traficului în 2011, însă finalizarea tuturor lucrărilor va avea loc abia în vara lui 2012. De asemenea, din centura Aradului, care este construită în regim de autostradă, vor fi finalizați 10 km din 12,25 km. Constructorii tronsonului Arad-Timișoara sunt FCC Construccion și Astaldi.

Cel mai probabil, inaugurarea autostrăzii Arad-Timișoara va avea loc sâmbătă, la eveniment urmând să fie prezenți premierul Emil Boc și ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite