Legenda „Casei cu lacăt” - o amintire încă vie a renumitelor bresle meșteșugărești care au consacrat Aradul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa cu lacăt
Casa cu lacăt

Situată pe strada Tribunul Dobra nr.7, casa cu lacăt a fost construită în anul 1815 de către comerciantul vienez Iosif Winkler și renovată mai târziu, în anul 1851, data înscrisă și deasupra porții.

Casa a aparținut meșteșugarilor din Arad, una dintre cele mai cunoscute bresle din țară.

În colțul clădirii, spre strada Plevnei, există o nișă în care se afla un trunchi de copac înconjurat cu o bară metalică închisă cu un lacăt.
Imediat ce a fost expus, ca o marcă a meșteșugarilor, s-a spus că omul care reușește să  deschidă lacătul primește casa, însă lacătul  nu are mecanism iar gaura pentru cheie a fost făcută doar simbolic.

Misterele legate de existența unor galerii subterane folosite pe vremuri de armată sub clădirea “Casei cu lacăt”, cel mai probabil vor ridica întotdeauna mari semne de întrebare.

Oamenii cred ca poveștile pe care le-au auzit și ei de la alții, care au murit între timp, sunt adevărate și că ar exista sub clădire galerii subterane care făceau legătura cu diferite clădiri din oraș folosite de poliția secretă. Cu toate acestea, totul a rămas doar o legendă.

Citiți în ediția de mâine Adevărul de Arad  întreaga istorie a clădirii Casei cu lacăt precum și despre legendele care o înconjoară de atâția ani și care au rămas și astăzi, o enigmă.

cap adevarul local banat
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite