Leacuri după chef: află cum poţi scăpa de mahmureala de-a doua zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetul, educaţia, vârsta şi zona geografică dictează deopotrivă preferinţele bahice
Bugetul, educaţia, vârsta şi zona geografică dictează deopotrivă preferinţele bahice

Noaptea dintre ani a însemnat pentru mulţi dintre noi, exces, fie că a fost vorba de mâncare, fie de băutură. Cea de-a doua în schimb e cea care ne-au dat de dimineaţă cele mai mari dureri de cap.

Că tot e sezonul festinurilor, parangheliilor şi a chefurilor, iar românii depăşesc mereu limita admisă de stomac şi de ficat, reacţiile adverse pot fi drese după modelul românesc. Folclorul oferă o mulţime de variante pentru "dres" după o beţie. Apa plată este sfântă. Ingerarea de lichide este benefică, pentru că reduce deshidratarea corpului cauzată de alcool.

De evitat sunt cafeaua şi băuturile cu cofeină, pentru că prelungesc deshidratarea. La fel de nepotrivite sunt băuturile carbogazoase. Zeamă de varză, borşul, bulionul, roşiile sau sucul de lămâie - limitează senzaţia de greaţă şi ajută stomacul să digere.

Moarea sau ciorbele foarte acre au şi avantajul că sunt sărate, aşa că luptă cu ceva eficienţă împotriva vasodilataţiei induse de consumul de alcool.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite