PORTRET Laviniu-Mihai Balint este poliţistul care găteşte pentru prieteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laviniu-Mihai Balint
Laviniu-Mihai Balint

De câte ori are ocazia, tânărul îşi pune şorţul şi se apucă de gătit spre bucuria celor din jur, în special a gurmanzilor. Laviniu-Mihai Balint lucrează în cadrul Poliţiei Comunitare Arad din august 2008. Încă de când  a ocupat acest post, le-a dezvăluit colegiilor pasiunea pe care o are.

Prima lui tentativă culinară a fost la vârsta de 17 ani.

„Când am încercat prima dată să gătesc, am avut un eşec. Nu a ieşit nimic. După mai multe încercări au început să se vadă rezultatele, asfel că în timpul facultăţii m-am specializat, prin multă practică, în acest domeniu”, a spus Laviniu. Acum gătitul este pentru Laviniu o adevărată relaxare, un mod de a se desprinde de stresul cotidian.

„De la prima tentativă, am ajuns în prezent la o adevărată pasiune, astfel că gătitul a devenit pentru mine o adevărată relaxare”, a spus Laviniu. În prezent, bărbatul s-a specializat pe delicatese.

Cei mai buni bucătari

Laviniu adoră să stea în bucătărie chiar şi ore întregi, atât cât poate presupune realizarea unei reţete. „Îmi place să fac de toate, de la aperitive, sosuri, rulade, salate, supe până la ciorbe, tocăniţe, fripturi. Pe toate le gătesc cu multă plăcere, iar persoanele care beneficiază de toată munca depusă sunt familia, prietenii şi colegii mei, un juriu veritabil”, a mărturisit Laviniu. Tânărul nu este singurul din familie care este pasionat de gastronomie. Şi socrul lui îi împărtăşeşte această pasiune.

„Mă bucur că am cu cine vorbi despre mâncăruri alese”, a declarat tânărul poliţist comunitar. Laviniu are un copil de cinci ani pe care doreşte să îl iniţieze în tainele bucătăriei, dar numai când va creşte mai mare. „Se spune că bărbaţii sunt cei mai buni bucătari. Vreau ca şi fiul meu, Victor, să îmi împărtăşească pasiunea. Dar numai peste câţiva ani. Mă şi văd gătind împreună cu el”, a mai spus Laviniu.

Tânărul pasionat de gastronomie adaugă că toată vara o petrece cu prietenii la iarbă verde unde le pregăteşte carne pe grătar, dar şi tocăniţă cu carne de vită şi porc la ceaun. Pentru el, ieşitul la iarbă verde înseamnă o adevărată relaxare pe care o îmbină cu gătitul. Iarna preferă să facă sarmale şi rulade.
„De sărbători nu lipseşte de pe masă muşchiuleţul umplut. Pentru gătirea lui trebuie să aloc cam o jumătate de oră. Este o reţetă de complexitate medie, care întodeauna îmi aduce aprecierile celor ce gustă din ea”, a încheiat poliţistul.

Întrebări şi răspunsuri
Care sunt preferinţele tale culinare?
Ciorba de burtă, pe care o prepar după reţeta socrului meu.

Consumi mâncare de la fast-food ?
Sunt adeptul mâncării gătite. În niciun caz de la fast-food. Nu este sănătoasă şi îngraşă.

Ai vreo emisiune culinară preferată?
Da, mă uit la „ Licence to Grill”, prezentată de Robert Rainford. Asta este preferata mea.

Ai participat la concursuri de gătit?
Da. Ultima oară am participat la Festivalul Cătlanelor, iar tocana făcută a fost apreciată de toată lumea, în special de colegii mei. Îmi place să fac mâncare.

Ce-i place
„Îmi plac maşinile şi ador să mă uit la televizor la cursele de Formula 1 sau la alte competiţii care implică caii putere. De asemenea, îmi place când cineva apreciază ceea ce fac, în special ceea ce gătesc. Îmi place sinceritatea şi, de aceea, o ofer şi eu la rândul meu“.

Ce nu-i place
„Nu îmi place minciuna. Nu suport ca cineva să încerce să mă ducă cu zăhărelul. Prefer oamenii sinceri care îmi spun în faţă ceea ce gândesc despre o anume situaţie sau despre persoana mea. Nu îmi place ca cineva să se amestece în treburile mele“.

Profil
Născut. 7 noiembrie 1976, Arad
Studii. Facultatea de Drept, promoţia 1999, licenţiat în Ştiinţe Juridice
Familie. Căsătorit, are un copil de 5 ani

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite