CAMPANIE ARĂDENI DE EXPORT Viaţa trăită în atmosfera Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Gavra locuieşte de câţiva ani la Bruxelles unde lucrează ca şi asistent la un cabinet de europarlamentar. Tânărul spune că are un loc de muncă cu foarte multă responsabilitate, dar care îi dă mari satisfacţii, chiar dacă lucrează foarte mult.

A plecat în ianuarie 2007 în Belgia, pentru a sta doar jumătate de an şi de atunci nu s-a mai întors în România. Acum, tânărul de 32 de ani este asistent în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles.

„Am plecat din Arad pentru puţin timp, însă am rămas acolo. Deşi sunt plecat doar de câţiva ani de acasă mă simt ca şi când aş fi plecat de zece ani”, a explicat Laurenţiu. Tânărul susţine că locul de muncă pe care îl are în Parlamentul European înseamnă responsabilităţi mari. „Serviciul îmi dă responsabilităţi, dar şi satisfacţii. Este volum mare de lucru, însă foarte bine structurat. Îmi place mediul în care lucrez”, a confirmat Laurenţiu.



Toţi au acelaşi statut

 Tânărul spune că în instituţiile europene nu extistă termene precum „cel mai european” sau „cel mai puţin europen”. „Toţi avem acelaşi statut, indiferent de naţionalitate. S-ar putea ca în cadrul acestor instituţii să am o carieră de durată. În viitor mi-aş dori să deprind cât mai multă experienţă în domeniul în care lucrez. Pentru mine consider că aceasta este valoarea adaugată pe care o oferă munca în Parlamentul European”, a mărturisit arădeanul. 

image



Laurenţiu Gavra spune despre Bruxelles că nu este oraşul de care s-a îndrăgostit la prima vedere. „Personal, nu aş putea spune ca este oraşul care m-a copleşit la prima vedere, îl consider genul de urbe pe care trebuie s-o descoperi în felul tău. Mie mi-a luat ceva timp. Foarte cosmopolit, internaţional, în opinia mea, reprezintă Europa. Vremea destul de capricioasă m-a făcut să apreciez mai mult zilele însorite, de când locuiesc aici”, a mai spus asistentul.
Laurenţiu se ocupă zilnic cu obţinerea informaţiilor, face studii şi analize. Domeniul său este axat pe studierea politicilor regionale. „Este o muncă foarte interesantă, una care te ţine în priză toată ziua. Dacă rămâneam în Arad, sigur făceam ceva pe cont propiu”, spune tânărul.

image

Pasionat de sport

Laurenţiu este amator de sporturi de anduranţă. Acesta participă  la competiţiile de maraton organizate în capitalele europene, multe în palmares. Tânărul denumeşte anul 2011 BB, adică va participa la concursuri la Barcelona şi Berlin. Sportul este pentru tânărul asistent o pasiune pe care a descoperit-o în urmă cu şase ani.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite