Laboratorul de inteligenţă la fizică și chimie creează olimpici naționali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Robea este cel mai bun olimpic la chimie din ţară
Cristian Robea este cel mai bun olimpic la chimie din ţară

Cristian Robea este cel mai bun din ţară la chimie şi învaţă la şcoala care produce olimpici. Şcoala Generală Nr. 5 este considerată o adevărată pepinieră pentru Colegiului Naţional „Moise Nicoară”, cea mai bună şcoală din Arad.

Cristian Robea, elev în clasa a VIII-a, a reuşit performanţa de a obţine locul I la Olimpiada Naţională de Chimie care a avut loc în această lună. „Prima dată când am interacţionat cu un concurs de chimie a fost de anul trecut la Focşani, unde am luat menţiune. Atunci au început să apară primele rezultate”, explică Cristian Robea.

Zeci de ore de pregătiri, multe sâmbete petrecute la studiu, vacanţe petrecute în laboratorul de chimie au însemnat un sacrificiu pentru tânărul de care sunt mândri toţi profesorii. „Pentru Cristian Robea chimia este egală cu eprubeta. Anul trecut pot spune că l-am descoperit pentru că am văzut în el un adevărat potenţial şi am reuşit să-l atrag spre această disciplină”, a declarat Liliana Lupşa, profesoara de chimie a lui Cristian.

Planurile olimpicului sunt legate de medicină, mai ales că, după terminarea şcolii generale, îşi doreşte să continue studiile la Colegiul Naţional „Moise Nicoar㔺i să intre în cercetare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite