Porcii se pot comercializa în târgurile de la Hălmagiu şi Pâncota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Arad fac cunoscute condiţiile în care proprietarii sau deţinătorii de porcine pot comercializa animalele. Astfel, ei trebuie să solicite Certificat sanitar veterinar de sănătate de la medicul veterinar împuternicit din localităţi.

 Acest certificat este contracost şi este suportat  de către proprietarii de animale.

De asemenea, comercializarea porcinelor se face doar în târguri de animale autorizate sanitar veterinar şi doar până în data de 15 decembrie. În judeţul Arad târgurile autorizate sunt în localitatea Hălmagiu şi Pâncota.

Dr. Gheorghe Ban, directorul executiv al D.S.V.S.A spune că este permisă comercilizarea şi din exploataţii nonprofesionale (gospodării populaţie) direct către alte gospodării ale populaţiei, dar tot cu Certificat sanitar veterinar de sănătate.

,,Comercializarea porcinelor dintr-un judeţ în altul este permisă numai după notificarea prealabilă a noastră. Totodată, proprietarii care se întorc cu animalele nevândute de la târg au obligaţia să anunţe medicul veterinar  care a eliberat Certificatul sanitar veterinar. Mai trebuie precizat că proprietarii de exploataţii comerciale de tip A, au posibilitatea de a comercializa suinele atât în târguri autorizate cât şi către abatoare autorizate, dar numai cu certificate sanitare veterinare emise de către medicul veterinar de liberă pratctică împuternicit din localitate”, spune Dr. Gheorghe Ban.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite