La Aeroportul din Arad va fi un punct de operare aeromedical SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Aeroportul din Arad va fi dat în folosinţă un punct de operare aeromedical SMURD. Acesta va deservi mai multe judeţe din vestul ţării. Anunţul a fost făcut de către, Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor.

Pentru realizarea acestui punct aeromedical, pe care va opera un elicopter SMURD, Aeroclubul „Traian Vuia“, care activa la Aeroportul din Arad, a fost transferat în localitatea arădeană Şiria, unde există o pistă privată pentru avioane de mici dimensiuni.

„Am reuşit să construim o platformă foarte importantă pentru regiune. Există trei puncte în ţară, la Bucureşti, Târgu-Mureş şi Iaşi, iar Aradul va fi al patrulea, după o colaborare cu Consiliul Judeţean, care este proprietarul aeroportului, cu Ministerul Transporturilor, care este proprietar pe hala în care funcţionează Aeroclubul. Vom pune la dispoziţie un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor care va deservi toată zona de vest, începând de la Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara“, spune Traian Igaş.

Ministrul a mai spus că după darea în folosinţă a punctului de operare aeromedical, timpul de intervenţie în caz de accident se va reduce la la 60-90 de minute, în prezent, la 20-30 de minute.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite