Jumătate de an de la dispariţia lui Mihai Mălăeş şi nicio urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu şase luni, în toamna anului trecut, Mihai Mălăeş, fiul fostului director coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Arad, Ioan Mălăeş, pleca de la majoratul unei colege de liceu, iar de atunci nimeni nu mai ştie nimic de el.

Coşmarul familiei Mălăeş, care nu mai ştie nimic de fiul lor a început pe 30 octombrie 2010. Cu o seară înainte, pe 29 octombrie, Mihai Mălăeş de 18 ani a participat la o petrecere de majorat în Chişineu Criş, la internatul liceului din localitate. În jurul orei 1.30, Mihai a părăsit petrecerea, doar în cămaşă şi, de atunci, nu mai este de găsit.

31 octombrie 2010

Fiul lui Ioan Mălăeş, fostul director coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Arad, este căutat de către familie, poliţie, jandarmi şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Echipele de la ISU au demarat căutările pe cursul Crişului Alb, la solicitarea Poliţiei din Chişineu-Criş. Seara acestea au încetat, după care au fost reluate. Alături de cei de la ISU, poliţie şi jandarmerie, sute de localnici au început să-l caute încă de la primele ore ale dimineţii pe Mihai. Localnicii vorbesc că tânărul ar fi provocat un scandal la cheful la care se afla şi că a vrut de câteva ori să plece de la petrecere, dar a fost oprit de unul dintre părinţii sărbătoritei.

1 noiembrie 2010

La două zile după dispariţia băiatului, familia lui Mihai anunţă o recompensă celor care vor furniza informaţii, care vor duce la găsirea băiatului. Două oraşe au fost luate la periat pentru a-l găsi pe băiat. În Arad, reprezentanţii Poliţiei Comunitare au lipit afişe peste tot şi în frunte cu directorul Viorica Graur au cercetat toate zonele.Pentru găsirea tânărului omul de afaceri Sandu Ion şi-a pus la dispoziţie elicopterul personal. De asemenea şi ministrul de interne Constantin Traian Igaş sună de mai multe ori la Arad, pentru a se interesa de modul în care se desfăşoară căutările.

2 noiembrie 2010

A treia zi de căutări zadarnice ale fiului directorului Direcţiei Agricole din Arad. Colegii lui au periat malurile Crişului Alb, au scotocit toate desişurile, însă nu au găsit nici cel mai mic indiciu. Este căutat din aer, apă şi uscat de zeci de poliţişti, jandarmi şi voluntari. Dar nici urmă de băiat.

6 noiembrie 2010

Aradul, Timişoara şi Oradea sunt împânzite de bannere şi afişe cu fotografia tânărului dispărut în urmă cu o săptămână. La o săptămână de la dipariţia fiului fostului director al Direcţiei Agricole Arad, familia lui Mihai Mălăeş a înregistrat zeci de apeluri primite care-l plasează pe băiat în mai multe zone din judeţ. După ce a fost „văzut” fie prin Arad, Ineu sau chiar Budapesta poliţiştii au început audierile celor care l-au cunoscut pe băiat.

8 noiembrie 2010

Poliţiştii din Chişineu Criş, după multe căutări, au găsit în curtea şcolii din localitate o bucată din cămaşa arsă a lui Mihai Mălăeş. Potrivit anchetatorilor, Mihai ar fi avut un conflict cu un alt băiat, invitat de asemenea la majoratul de la care a dispărut. În timpul conflictului, Mihai şi-ar fi dat jos cămaşa, în vreme ce unul dintre tinerii cu care s-a certat i-a dat foc. „Colegii lui Mihai au găsit-o plină de noroi. Nu credem să aibă vreo legătură cu dispariţia băiatului. Au fost la o petrecere, au băut un pic mai mult şi au avut loc nişte divergenţe între cei doi”, a spus Valeriu Flueraş, criminalist.
Căutările s-au extins atât în judeţul Arad, cât şi în cele învecinate. Mai mult de atât, Poliţia comunitară începe căutările la Ceala, la Trei Insule, dar şi pe malul Mureşului.

21 noiembrie 2010

Familia lui Mihai Mălăeş nu mai vrea să colaboreze în niciun fel cu presa arădenă. Aceasta încearcă şi prin căi proprii să-l găsească pe tânărul care de trei săptămâni de zile este de negăsit. Poliţiştii reiau căutările pe raza municipiului Arad. Anchetatorii nu au găsit nicio ipoteză, niciun indiciu care ar putea conduce la găsirea tânărului.

12 decembrie 2010

De şase săptămâni, părinţii, prietenii, profesorii, poliţia ,jandarmii şi pompierii îl caută pe Mihai Mălăeş. Au fost săptămâni de căutări disperate, la care au luat parte sute de voluntari, alături de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Tânărul a fost căutat atât pe Crişul Alb, cu bărcile ISU, cu sonare şi mijloace tehnice sofisticate ale Poliţiei de Frontieră, cât şi pe calea aerului, cu un elicopter pus la dispoziţie de un om de afeceri din Arad.

În paralel, poliţiştii şi procurorii au interogat zeci de persoane care ar fi putut şti ceva în legătură cu dispariţia tânărului. Toată căutările însă, nu au dus la nici un rezultat.

În prezent

După şase luni, dispariția lui Mihai Mălăe rămâne un caz nerezolvat. Băiatul este de negăsit iar familia nu mai discută cu nimeni. Căutările continuă, dar fără prea mari speranţe că băiatul va mai fi găsit vreodată.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite