Judeţul Arad a contractat 61,28 de milioane de euro din fondurile Regiunii Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Arad beneficiază de peste 61 de milioane de euro din fondurile Regiunii Vest în cadrul a 21 de proiecte aflate în curs de derulare sau care urmează să fie implementate în perioada următoare. Anunţul a fost făcut de către Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Acesta a participat, zilele trecute, la şedinţa  Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã Vest (CDR Vest), care s-a desfãşurat la Deva.

„Alocarea financiară pentru Regiunea Vest este de 416,52 milioane de euro şi au fost depuse 695 de proiecte, ceea ce înseamnă 855 de milioane de euro, dublu faţă de suma alocatã iniţial”, spune Adrian Ţolea, vicepreşedintele CJA.

Acesta a  subliniat faptul că, în ceea ce priveşte judeţul Arad, sunt contractate 21 de proiecte, reprezentând 61,28 milioane de euro.

„Mai exact, din cele 253 milioane euro – proiecte contractate, 61,28 sunt ale Aradului. Astfel, judeţul nostru se plaseazã foarte bine la nivelul Regiunii Vest, atât în ceea ce priveşte proiectele depuse şi contractate, cât şi plãţile care au fost deja efectuate. Prin aceste proiecte, judeţul Arad reuşeşte sã fie prezent pe toate Axele Programului Operaţional Regional, respectiv infrastructurã rutierã, sãnãtate, servicii sociale, educaţie, turism, poli de dezvoltare şi centre urbane. De asemenea, au fost acoperite şi proiecte pe Axa 4, care se referã la sprijinirea dezvoltãrii mediului de afaceri”, mai spune vicepreşedintele.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite