Arad: Ana Maria Vâlcea, prima dansatoare de C-Walk şi Jookin (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubeşte dansul şi muzica de mică. Şi-a dorit întotdeauna să practice dans sportiv de performanţă.

Profil:

Născută: 11.07.1992, Arad
Educaţie: elevă în clasa a X-a la Liceul „Vasile Goldiş” din Arad
Experienţă: practică dans sportiv de patru ani

În mai puţin de o lună, Ana Maria  împlineşte frumoasa vârstă de 17 ani. Cu toate că este abia la început de drum, tânăra se poate mândri cu faptul că, la ora actuală, este cea mai talentată fată la stilul de dans C-Walk, practicat de curând şi în România.

„Puţini au auzit de acest stil de dans, eu îl practic de un an şi zece luni. Este un dans mai deosebit care stă la baza mişcării cât mai rapide a picioarelor. Gangsterii americani sunt cei care au iniţiat acest stil prin anii `80. Eu l-am urmărit pe internet şi aşa am învăţat paşii”, a povestit tânăra talentată.

Dansează alături de trupa Upgrade
Acum patru ani, Ana Maria s-a alăturat trupei de dans Upgrade din Arad, alături de care participă la nenumărate evenimente care au loc în oraşul nostru. „Suntem şapte dansatori, de diferite vârste. Dansăm un stil aparte, Street Dance   cu alte cuvinte. Primul spectacol din viaţa mea l-am avut cu trupa anul trecut, în luna august”, şi-a adus aminte Ana Maria.
Realizând cât de mult iubeşte muzica şi dansul, Ana Maria a început să se documenteze tot mai mult despre stilurile de dans practicate în România. Şi-a dat seama mai apoi că, de fapt, pe ea o caracterizează cu totul altceva. Iubeşte muzica hip-hop, aşa că s-a gândit să îmbine cele două pasiuni. Aşa a început cu C-Walk, un dans rar în România, pe care îl practică doar 13 fete din toată ţara.

Pe primul loc în ţară la C-Walk

După doar câteva luni de antrenamente, unde singurul profesor i-a fost internetul, Ana s-a logat pe forumul cu dansatorii C-Walk din toată ţara.

„Aici am reuşit să mă înscriu într-un turneu la care am participat mai mulţi dansatori. Există anumite grade de departajare, în funcţie de cât eşti de bun: noob, intermediar şi pro. După turneu, am fost singura fată avansată la gradul de pro, adică cea mai bună din România”, a povestit Ana Maria.

Din luna martie 2009, tânăra a învăţat un alt stil de dans, asemănător cu C-Walk, şi anume Jookin. De fiecare dată când încearcă o mişcare mai complicată, Ana riscă să-şi luxeze piciorul. De fapt, tânăra a trecut des prin astfel de accidente. „Am fost nevoită să fac multe repausuri. Cea mai lungă pauză a fost de două luni, căci am avut o entorsă la gleznă. Eu sufăr şi de astm, de aceea mi-a fost greu să mă reapuc de dans”, a spus tânăra.

În aceste zile, Ana Maria urmează să-şi scoată primul videoclip cu C-Walk. Ea spune că nu vrea să se oprească aici. Îşi doreşte să meargă mai departe cu dansul, iar mai târziu, să devină medic de familie.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt cântăreţii tăi preferaţi?
Tupac, Masta Ace, Jean Grae şi Talib Kweli. Îmi place muzica hip-hop foarte mult. Poate de aceea am şi ales
stilul de dans pe care  îl practic.

Ai avut parte de evenimente neplăcute de când practici acest stil de dans?

Da, o entrosă de gleznă. A trebuit să stau acasă în pat mai bine de două luni de zile. Din fericire, de fracturi la mâini şi picioare nu am avut încă parte şi sper să mă ferească  Dumnezeu şi de acum înainte.

Ce-i place

Muzica hip-hop, dansul, excursiile şi, ca orice tânără de vârsta ei, adoră distracţiile de orice gen. „Îmi place să îmi petrec timpul liber alături de prieteni, să plec în excursii, să citesc şi să dansez. Mă pregătesc intens pentru primul meu videoclip, care sper să aibă succes”, a mărturisit Ana Maria.

Ce nu-i place

Tânăra a fost foarte sinceră la această întrebare şi ne-a răspuns cu zâmbetul pe buze: „Nu-mi plac multe materii inutile de la şcoală. Printre care aş nominaliza Istoria. Cred că elevii ar trebui să înveţe strict materiile profilului la care sunt înscrişi”, a încheiat tânăra.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite